Direkcija dala „zeleno svetlo“ za davanje u zakup apoteke na Divčibarama

Republička direkcija za imovinu dala je  saglasnost za davanje u zakup prostora Apoteke na Divčibarama. Shodno ovoj informaciji Dom zdravlja odnosno ZC Valjevo može izdati pomenuti prostor za obavljanje apotekarske delatnosti.

Nakon što je Apotekarska ustanova zatvorila vrata zbog dugova na svojim objektima I Divčibare su ostale bez apoteke. Dom zdravlja na Divčibarama oformio je ambulantu kako bi posetioci Divčibara mogli imati lekarsku pomoć , ali formiranje apoteke nije bilo moguće. S jedne strane jer je u medjuvremenu promenjen zakon pa je započeo process ponnovnog vraćanja Doma zdravlja pod ingerenciju Opšte bolnice odnosno Zdravstevnog centra Valjevoć

Koliko je od ranije poznato prostor za apoteku postoji , ali ga nije bilo moguće izdavati bez saglasnosti Direkcije za imovinu.

Valjevski Dom zdravlja još prošle godine podneo je zahtev pomenutoj Direkciji da dozvoli izdavanje pa se odgovor čekao. U medjuvremenu Dom zdravlja je čak pronašao zainteresove za otvaranje apoteke na Divčibarama , ali je zbog brojne dokumentacije koju je trebalo sačekati , potencijalni zakupac odustao.

Najbovja informacija je da je Republička Direkcija za immovinu dala zeleno svetlo za izdavanje pomenutog prostora apoteke pa je u narednom periodu pred nadlenima da oglase takvu mogućnost.

Ambulanta koja postoji na Divčibarama ima stalna dežurstva lekara , ali je realan problem što se nakon pregleda po lekove mora ili u Kosjerić ili Valjevo. Formiranjem apoteke na Divčibarama zdravstvena usluga bila bi kompletna.

1 comment on “Direkcija dala „zeleno svetlo“ za davanje u zakup apoteke na Divčibarama

  1. Seljak Veseljak

    Pročitajte tekst pažljivo. Koliko moraju da budu idiotski propisi ili idiotska primena, ili oboje, ali u svakom slučaju da u najširem smislu reči odlučuju idioti,kad se jedna p.. apoteka na Divcibarama otvara toliko. Na istim onim gde gradi ko,kada I sta hoće.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.