Omogućena overa zdrastvene legitimacije za borce

Borci koji su stekli status borca u ratovima od 1990 do 1999 godine i imaju boračku legitimaciju ili rešenje o priznatom statusu borca od danas mogu da overe zdravstvenu legitimaciju, navodi se u saopštenju za javnost Udruženja boraca.

„U Fond socijalnog i zdravstvenog osiguranja potrebno je poneti ličnu kartu, boračku legitimaciju ili rešenje o priznatom statusu borca kao dokaz za overu.
Želimo da pohvalimo izuzetnu saradnju sa načelnicom fonda zdravstvenog osiguranja u Valjevu Snežanom Gajić.
To je pravo koje je u ovom trenutku najpotrebnije boračkoj populaciji i koje je bilo predlog valjevskog udruženja boraca i koje važi za celu Srbiju.

Konačno smo stekli pravo na lečenje koje je mnogim borcima preko potrebno.

Isto pravo je prihvaćeno od strane ministra zdravlja prof. dr Danice Grujičić, ministra Nikole Selakovića i šefa kabineta predsednika Srbije Ivice Kojića koji su ovo pravo iz zakona konačno sproveli u delo.

Gvozdeni puk Valjevo i Srbije
i Udruženje boraca Valjevo”

2 comments on “Omogućena overa zdrastvene legitimacije za borce

  1. Bojan

    Danas bio u rfzo ispostavi u Vlasotincu da overim KZO,inace posedujem boracku legitimaciju i redenje status borcs I kategorije i nisu hteli da overe,interesuje me dali živimo u istoj državi ili nego siri lažne vesti,kažu da nema nikakva uredba po tom pitanju,ovde neko masno laže,hteo bih znati ko,pozdrav!

    Reply
  2. Јоца

    Još jedan hvalospev vlasti na osnovu obecanja koje nije odrzano. Od balkanskih ratova do danas Srbija za svoje borce nije uradila nista. Snadju se samo neki koji znaju gde da zagrebu. Institucionalne pomoci nema.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.