Maša Cvetković seniorski prvak Srbije na 1500m slobodno

Od četvrka do nedelje u Novom Sadu je trajalo juniorsko i seniorsko prvenstvo Srbije u plivanju. U konkurenciji 282 plivača iz 38 klubova, plivački klub „Valis“ je nastupio u četvoročlanom sastavu: Maša Cvetković, Anja Radojević, Vuk Tešanović i Dimitrij Jovanović.

Najuspešnija takmičarka kluba na ovom državnom prevenstvu je bila Maša Cvetković, koja je u disciplini 1500m slobodno stigla do titule seniorske šampionke Srbije, ujedno je i najbolja juniorka u zemlji u ovoj disciplini. U disciplini 200m delfin Maša je osvojila zlato u kategoriji juniorki,a isti uspeh je otvarila i u disciplini 200m leđno i osvojila titulu juniorske prvakinje Srbije, dok je u disciplini 400m slobodno Maša u cilju trku završila na drugoj poziciji u juniorskoj kategoriji.

Anja Radojević je plivala dva finala i  u disciplini 200m leđno je finalnu trku završila kao šesta seniorka Srbije, isti plasman Anja je ostvarila i u disciplini 100m leđno. Vuk Tešanović je plivao u finalnoj trci u disciplini 200m leđno i plasirao se na četvrtu poziciju u kategoriji mlađih juniora sa samo 7 stotinki zaostatka za trećeplasiranim plivačem, dok je u finalnoj trci u disciplini 100m delfin trku završio kao peti mlađi junior Srbije.

„Čestitamo našim plivačima na uspešnom nastupu na prvenstvu Srbije, a posebno Maši Cvetković koja se od septembra školuje i trenira u Ljubljani, za šta je potrebno veliko odricanje i naporan rad, koji će uz talenat koji Maša ima u budućnosti doneti još plivačkih titula valjevskom plivanju. Ostaje žal zbog nastupa Anje Radojević u veoma otežanim uslovima, ona je svoje trke plivala nedovoljno oporavljena od jake prehlade koja je pratila poslednjih desetak dana, a posebno nas raduju nastupi u finalima koje je imao Vuk Tešanović,“ kaže sportski direktor kluba Branislav Kovačević.

1 comment on “Maša Cvetković seniorski prvak Srbije na 1500m slobodno

  1. Valjevac

    Masa ce doneti prvo sebi pa ovom gradu bogu hvala jos mnogo medalja. A takodje i mnogo novca vama iz valisa sto preko budzeta za sport kupujete stanove i vozite nove oktavije sa trenerskim platama ususkani stranacki naravno. Treba da vas je sramota !!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.