„Velika seoba arhivatora“

Karte za premijeru nove predstave Državnog posla u Valjevu „Velika seoba arhivatora“ već su u prodaji.

Predstava koju je režirao Petar Jovanović biće odigrana 12. decembra u 20.00 č na velika scena Centra za kulturu Valjevo.

Cena karte je  1200 dinara, a radno vreme blagajne radnim danima i subotom od 09-11.00 č i od 17-20.00 č.

U ovom pozorišnom komadu posmatramo, publici poznate likove, Čvarkova, Torbicu I Boškića koji su silom prilika izmešteni iz svog prirodnog okruženja (kancelarije) u istureno odeljenje – ljubiteljima Drzavnog Posla, dobro poznati magacin u Šuljmu na Fruškoj gori. Naši junaci se zatiču u novoj nepoznatoj sredini, u magacinu u kom su prinuđeni i da žive, u kom nema uslova za boravak tri osobe, dok istovremeno ne mogu da izbegnu svoje radne obaveze, jer su primorani da rade ne bi li dobili dozvolu da se vrate u „rodnu kancelariju“.

Situaciju dodatno komplikuje menjanje odnosa među likovima, ulaženjem u nove sukobe oko toga ko je prvi došao u novo okruženje i ko samim tim ostvaruje veća prava u borbi za elementarne egzistencijalne uslove kao što su krov nad glavom, postelja, hrana, grejanje, higijena, kretanje itd.

Glumačku ekipu i pisce scenarija čine: Dejan Ćirjaković, školovani muzičar; Dimitrije Banjac, inženjer tehnologije i Nikola Škorić, profesor istorije.

foto: Pera Jovanović

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.