Poseta predškolaca iz vrtića „Pinokio“ Službi hitne pomoći

Tridesetak predškolaca iz valjevskog vrtića „Pinokio“, predvođeni vaspitačima,  posetili su Dom zdravlja Valjevo kako bi se upoznali sa radom Službe hitne pomoći i medicinskog transporta. Mališane je dočekala i dobrodošlicu im poželela direktorka dr Bojana Janković, pričajući im na prijemčiv način o zdravlju i lečenju ljudi.

Načelnik Službe hitne pomoći dr Dejan Branković deci je pokazao prostorije službe i opremu, a zatim  zajedno sa kolegama demonstrirao javljanje na telefonski poziv i polazak na hitnu intervenciju. Deca su sve pomno pratila, bila jako zainteresovana, imala puno pitanja, a interesantno je da mnogi znaju pozivni broj Hitne pomoći – 194. Veliku pažnju privukle su im crvene uniforme i sadržaj torbi koje na intervenciju nose zaposleni u Hitnoj pomoći.

Medicinski tehničari i vozači potrudili su se da „pinokijevcima“ približe sanitete i svrhu opreme u vozilu. Malo su se provozali po parkingu, uz neizbežno korišćenje rotacije i sirene, što je izazvalo veliko oduševljenje. A lepo osmišljenu i zanimljivu posetu upotpunili su baloni, slatkiši, sokovi i voće za drage goste Doma zdravlja.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.