Još sadnica za dvorište Šeste škole

U okviru projekta „Srbija sadi“ u krugu škole Milovan Glišić zasadjene su nove sadnice stabala. Sto sadnica donirao je Grad Valjevo, a 30 Rotari klub.

Školsko dvorište Šeste škole sada je bogatije za 130 sadnica stabala koje ne samo da će estetski ulepšati boravak djacima već uticati da i vazduh u školskom dvorištu bude zdraviji i manje zagadjen. „Grad je u akciji pošumljavanja izabrao prostor naše škole kao jednu od lokacija za sadnju, a Rotari klub Valjevo, već tradicionalno, povodom godišnjice svog osnivanja, ovde sadi drveće i svima smo veoma smo zahvalni zbog toga“, izjavila je Nataša Badovinac direktorka OŠ „Milovan Glišić”.

U akciju sadnje pored firme Mičelini bile su uključene i školske sekcije Ekološka i Čuvari prirode , ali i svi zainteresovani djaci.

Valjevski Rotari klub do sada je već u dva navrata donirao sadnice za dvorište Šeste škole. „Nadam se da će ovom akcijom koju realizujemo zajedno sa učenicima, nastavnicima škole, predstavnicima grada i firmom „Mičelini”, biti zaokružen program sadnje u krugu škole i da smo doprineli da se oplemeni prostor za decu koja ovde uče. Ovo je mali korak i doprinos da se stvari po pitanju rešavanja problema aerozagađenja u Valjevu pomere na bolje“,  rekao  je David Maksimović, predstavnik Rotari kluba Valjevo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.