Uspešan početak sezone za plivače Valisa

U subotu je u Kragujevcu održan međunarodni plivački miting „Kup Kragujevca“ na kome je učestvovalo 291 plivač iz 21 kluba iz Bugarske i Srbije. Plivački klub „Valis“ je predstavljalo osam plivača predvođenih trenerom Branislavom Kovačevićem.

Najuspešnija takmičarka kluba je bila Anja Radojević koja je u apsolutnoj kategoriji bila najuspešnija u disciplini 50m leđno, dok je bila drugoplasirana u disciplinama 50m slobodno i 100m slobodno. Dve srebrne medalje u disciplinama 50m slobodno i 100m slobodno u apsolutnoj kategoriji je osvojio Ognjen Dasković, a isti uspeh je ostvarila i Sofija Prostran u disciplini 50m prsno u kategoriji devojaka do 12 godina. Apsolutna mešovita štafeta Valisa u sastavu: Ognjen Dašković, Anja Radojević, Maša Radojević i Dimitrij Mijailović je stigla do srebra. Radojević Maša je osvojila dve bronzane medalje u kategoriji do 12 godina u disciplinama 50m leđno i 200m mešovito.
Milivojević Andrej je bio trećeplasiran u disciplini 50m leđno u kategoriji do 12 godina, a isti uspeh u istoj kategoriji je ostvarila i Ana Jevtić u disciplini 50m prsno.
„Rezultati naših plivača su na zadovoljavajućem nivou s obzirom da je početak sezone, i da je posle višenedeljne pauze ovo njihov prvi nastup. Početkom sledeće nedelje očekujemo nastavak trenažnog procesa pod balonom u Petnici i spremamo se za naredna takmičenja koja nas očekuju iz vikenda u vikend.“, kaže sportski direktor kluba Branislav Kovačević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.