Asfaltiranje Ulice Ljube Kovačevića

U okviru programa rehabilitacija ulica, u toku je asfaltiranje Ulice Ljube Kovačevića. Asfaltira se ulica dužine 350 metara, 700 metara ivičnjača i dva metra širine trotoari sa leve i desne strane. Vrednost radova iznosi oko 8 miliona dinara, a izvođač radova je Preduzeće za puteve „Valjevo“.

Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković, obišao je radove i tom prilikom poručio da se strpljenje koje su imali građani isplatilo, jer sada dobijaju kompletno rekonstruisanu ulicu.

„Mi na početku kako smo planirali da rehabilitujemo ovu ulicu, to je podrazumevalo drugačiji obim radova, kao i vremenske rokove za izvođenje tih radova. Međutim, prilikom otvaranja ulice, s obzirom da je ulica i kanalizacija u ovoj ulici rađena sedamdesetih godina, cevi su bile dotrajale, sa malim fi promerom, tako da smo morali da donesemo odluku i da se odgovorno ponašamo prema poslu koji obavljamo i prema građanima koji žive u ovoj ulici. Tako da smo odlučili da im uradimo kompletnu rekonstrukciju vodovodne mreže. JKP „Vodovod“ Valjevo je imao rok 60 dana da izvede radove, alu su oni za 28 dana završili radove u ovoj ulici. S obzirom na to da se čekalo puno na isporuku cevi, ti radovi su duže nego što je očekivano potrajali. Urađena su 53 nova priključka, tako da samim tim povećanjem obima radova se shodno tome i produžavaju rokovi, ali suština je da su građani ovog dela ulice dobili kompletno novu rekonstruisanu ulicu sa rekonstruisanom vodovodnom mrežom. U toku naredne nedelje će se asfaltirati i trotoari. U prvobitnom planu nije planirano da se rade ivičnjaci i trotoari, ali će na kraju ipak biti kompletno urađena ulica sa trotoarima i ivičnjacima. Verujem da je na zadovoljstvo svih nas novoizgrađena ulica i nešto što se lepo dešava u našem gradu“, poručio je Vuković.

Kako je najavio Branko Vuković, narednih dana je u planu asfaltiranje Ulice Milunke Savić, Kotešanske i kraj Đerdapske ulice.

 

10 comments on “Asfaltiranje Ulice Ljube Kovačevića

  1. Miki

    Radi se puno i samo neko ko mrzi licno moze reci drugacije. Nisam po gradu godinama video ovoliko radova kao ove godine.

    Reply
    1. Mod

      Ulica od 300 m se radi vec mesecima.
      Stvarno smo postali kasaba ako je ovo bitna vest.

      Reply
  2. Kole car

    A gde su oni crveni sto su vikali za govornicom da se ulica nece uraditi? Hoce li na sledecoj sednici pohvaliti radove?

    Reply
  3. Хвала

    Хвала вам људи! Од хвала немате ништа, али значи ова пажња, други су само обећавали и никад ништа и највише ме нервира та њихов лажна брига око неких кашњења. Нема везе, битно да је стигло пред крај и да већ сад лакше дишем.

    Reply
  4. Naprednjak

    Vukovicu ponosni smo na tebe. Tako radi i tako deluje pravi covek, ali i pravi naprednjak i zelim ti da ti se za sledecu godinu odobri jos sredstava i da jos vise uradis.

    Reply
  5. Dejan

    Pa zasto niste promenili i kanalizacione cevi kad vec kazete da su stare preko 50 god. i da nemaju dovoljan promer odnosno kapacitet???? za par meseci ili godinu…mozemo ocekivati da pocne busenje novog asfalta?….posebno..jer u ovoj ulici se trnutno rade cetiri zgrade a ocekuje se u buducem vremenu jos novogradnje…..

    Reply
  6. Taki

    Dobra je stvar što je na kraju došlo i do rekonstrukcije vodovodne mreže i do zanavljanja asfaltnog pokrivača u toj ulici, jer kakvu bi vrednost ulica imala da posle više decenija nije došlo do obnavljanja vodovodnih instalacija. Tako da, iako su planirani rokovi i sredstva probijeni, zajednica u tom delu grada ima više koristi od ovakvog krajnjeg rezultata.

    Reply
  7. Опозиција014

    Благо нама са Вама. Народе и ви СНС ботови имате ли од првог до првог?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.