Tešnjarske večeri –Program 7. avgust

Večeras od 21h na platou ispred Centra za kulturu biće održan koncert grupe Neverne bebe.

Posetioci Tešnjarskih večeri , večera mogu pratiti promociju književnog časopisa Brankovina u Narodnom muzeju, na dečijoj sceni biće održana predstava Herkules, a u Bioblioteci će biti održan Zavičajni književni agape .

Od 18 do 22 časova u Modernoj galeriji biće održana radionica/takmičenje u igri memorije sa temom Ljube Popovića.

Kroz igru i zabavu, deca podstiču svoju imaginaciju, povećavaju sposobnost slučanja, ali razvijaju i kognitivne sposobnosti, što će imati velikog uticaja i na budući razvoj.  U oviru ove radionice deca će imati priliku da kroz igru obrate pažnju na različite periode Ljube Popovića.

Svako od nas je u nekom periodu života igrao igre memorije. Bez obzira na to da li je u pitanju ukrštenica ili povezivanje karata, sve su to igre za koje je memorija važna. Na taj način, deca razvijaju ključne životne sposobnosti.  Igra memorije može poboljšati i druge funkcije mozga, poput pažnje, koncentracije i fokusa. Igra memorije daje prostora razvoju kritičkog mišljenja i pomaže deci da obraćaju pažnju na detalje.  Igra memorije može poboljšati vizuelnu percepciju. Uz mnoge igre ovog tipa, koje su fokusirane na prepoznavanje razlika ili povezivanje sličnih pojmova, deca poboljšavaju vizuelnu diskriminaciju (sposobnost razlikovanja pojmova).

Ideja je da kroz ovu radionicu deci prostor galerije bude zanimljiv i primamljivo za novu posetu. Danas deca žive brzo i ne pamte mnogo informacija te bi kroz ovu radionicu morali da se koncentrišu na umetničko stvaralaštvo Ljube Popovića i ujedno se zabave.

 

 

2 comments on “Tešnjarske večeri –Program 7. avgust

  1. Ljubica

    Ispred centra za kulturu u 10.27 ima toliko đubreta da treba poslati 10 kamiona da ono odnesu.SRAMOTA ZA NAŠ GRAD.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.