SNS: 36 minuta manipulacije i amnezije SPS-a

Kao odgovor na jučeršanju konferenciju za novinare odborničke grupe SPS-a, saopštenje za javnost izdao je Gradski odbor Srpske napredne stranke. Saopštenje SNS-a prenosimo u celosti:

“Poštovani sugrađani, ako ste se pitali koliko je vremena potrebno da bi Vas neko izmanipulisao ili bar pokušao da manipuliše Vama i istinom, odgovor je jednostavan. Tačno 36 minuta. Tačno toliko trajala je konferencija za medije ovdašnje odborničke grupe SPS-a na kojoj je viđen pokušaj da se manipuliše istinom.

Pod sloganom „Veruj meni, a ne svojim očima“, ova sve manja odbornička grupa predvođena sada već po neuspehu daleko poznatom bivšem direktoru Vodovoda Đorđem Pavlovićem za temu je imala dve godine vlasti Srpske napredne stranke.

A šta je to posebno zasmetalo ovoj maloj grupi, sa još manjom podrškom građana?

Zasmetala im je nova Ulica Vuka Karadžića jer za decenije svoje vlasti u Valjevu nisu uspeli da pomenutu ulicu rekonstruišu već su je održavali u stanju pogodnom samo za poligon kaskadera i test vozača. Smeta im rekonstrukcija Ulice Ljube Kovačevića koju su oni godinama zaboravljali. Gospodine Pavloviću, ako Vama smeta što se ulica radi 4 meseca sa sve rekonstrukcijom vodovodne mreže, možete li pojmiti koliko je građanima smetalo što decenijama ni njih ni ulicu niste primećivali?

Povećanje cena vode za gospodina Pavlovića i malu grupu je neprihvatljivo pa dok pokušava da izračuna procente poskupljenja gospodin Pavlović vešto zaboravlja da pomene skoro 100 miliona duga u istom preduzeću koje je ostavio iza sebe. Taj dug vratilo je novo rukovodstvo Vodovoda uz podršku gradske vlasti, a da nije ostavila građane bez vode kao što je to bila praksa Pavlovića. Taj dug je ovoj grupici očito bio prihvatljiv.

Poneti željom da se pošteni građani Valjeva dovedu u zabludu jedan od članova malene grupe govorio je o zgradi Radio Valjeva. I ništa nije sporno osim činjenice da je Radio Valjevo prodao SPS, da je SPS započeo rekonstrukciju ostavivši potom objekat u debelom sudskom sporu čiju su kaznu po sudskoj presudi platili građani Valjeva, a sam sudski spor zakočio je nastavak radova.

Da zaista pomenuta grupa nema skrupula svedoči i priča o dežurnoj apoteci. Iako ova grupa očito veruje da svi boluju od amnezije upravo je SPS bio u vlasti u vreme nastanka duga Apoteke.

Posebno zabrinjava činjenica da je smetnja i razvoj Divčibara. Možda biste voleli da je tamo i dalje jedno veliko NIŠTA koje ste ostavili iza sebe. Sem sastanaka koje ste vodili i ručkova u jednom od dva ugostiteljska objekta u to vreme, nepoznato je da ste bilo šta izgradili ili unapredili.

I baš kao što reče gospodin Pavlović mogli bismo ovako dugo nabrajati, ali od dugova i javašluka koji je iza sebe SPS ostavio gotovo da se nema vremena za to.

Ono čega se pribojavamo jeste da slabovidost ove male grupe koja ne vidi sve projekte aktuelne vlasti kao što su novi investitori, smanjenje nezaposlenosti, brze trake, dva vrtića, Gerontološki centar i mnogo toga još, neće biti izlečena lekovima iz Apoteke koju pominju.

Oči će im otvoriti građani već na narednim izborima, a kako se broj članova ove grupe smanjuje iz meseca u mesec pitanje je da li će ih išta i ostati za učešće na izborima. A možda do narednih izbora bude pronađen i lek za amneziju pa se ova grupica priseti da su decenijama bili u vlasti i završili u opoziciji. Verovatno jer su bili toliko uspešni?

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo“

8 comments on “SNS: 36 minuta manipulacije i amnezije SPS-a

 1. Жиле

  На жалост постојите политичкои и једни и други.

  Reply
 2. Baki

  Ista ste vi cenzurisano kao i oni, nema potrebe ni da nabrajate sta ste uradili ili tek treba da uradite jer dva vrtića nisu ni započeta a vi navodite kao da su završena a gde se prave to je tek posebna tema.

  Reply
 3. Pera

  Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo” već odavno ne postoji !!!
  Aj što nije znala ona bivša Poverenice a evo sed i Gradonačaelnik ? 🙂

  Reply
 4. Vučićijad

  Raspravljaju se manipulatori kupci diploma starlete i svingeri ….. i kome da verujete.

  Reply
 5. Милена

  Срам Вас било у градском одбору СНС-а Ваљево, бавите се СПС-ом и глупостима а председнику не дајете подршку на великом жртвовању за преговоре у Бриселу, срамота, помоћни Лаза, невидљиви Радоица и остали пут под ноге, напоље.

  Reply
 6. Predrag Savić

  Fantomski „gradski odbor“ SNS posle šamara na aprilskim izborima nije izgubljen samo u prostoru nego i u vremenu, a posebno zabavan postaje u obračunima protiv doskorašnjeg (verovatno i budućeg) partnera u vlasti. Pravilno su uočili sve promašaje SPS koji im (zašto?) nisu smetali dok su delili kolač u Valjevu.
  Problem sa vremenom imaju kod čuvenog projekta „obnove“ zgrade u Vojvode Mišića 21. Javne nabavke za ove radove raspisala je i vodila gradska uprava na čelu sa Slobodanom Gvozdenovićem. Privredni sud, a potom i Privredni apelacioni sud utvrdili su da je baš ta gradska uprava kriva što (poznati) izvodjači radova nisu obavili pogodjene poslove i presudilli da im se nadoknadi šteta, što je veoma hitro učinio aktuelni gradonačelnik iz tekuće budžetske rezerve.
  Gospodo fantomi, istina je da ste bića iz fantazije. Ipak, nemojte grehe koje ste vi počinili pripisivati „jadnom“ SPS-u. Mnogo je,čak i od vas…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.