Na Divčibarama uskoro novi parking

Sada, kada Divčibare doživaljavaju ekspanziju u svom razvoju jedan od velikih problema za sve posetioce jeste i prostor za parkiranje. Grad Valjevo uložiće sredstva za izgradnju parkinga kod motela Pepa.

Uskoro bi trebalo da počnu i radovi na izgradnji velikog parkinga kod motela Pepa . „ U pitanju je parking koji će imati 42 mesta za parkiranje automobila, 14 mesta za parkiranje autobusa i dva mesta za vozila invalidnih lica. Za sada grad radi ovaj jedan parking , koji , složićete se nije mali, a shodno potrebama u budućem periodu grad će graditi nove parkinge“, kaže Branko Vuković rukovodilac odeljenja za infrastrukturu.

Lokacije za  ovaj pa i za neke naredne parking prostore moguće su tamo gde grad već poseduje zemljište u svom vlasništvu. Investicija izgradnje ovog parkinga koštaće 25 miliona sa PDV-om.

Za parkinge na Divčibarama i neke dodatne sadržaje svojevremeno je kod resornog ministarstva konkurisala i TO Valjeva . Za sada nema informacije da je ministarstvo prihvatilo predlog Valjeva , a kako se približava i zimski period , vreme kada su Divčibare najposećenije , grad je doneo odluku da izgradi parking o trošku budžeta.

6 comments on “Na Divčibarama uskoro novi parking

  1. Aca

    Pa tu neki parking vec postoji i to asfaltiran a mogli bi da asfaltiraju fakticki parking ispod i iznad pijace.
    A vlasti bi mogle malo sa sjasu od Pepe (i da mu legalizuju hotel i restoran) a koji skoro cetiri decenije drzi i hotel i prodavnice i bez koga bi snabdevanje Divcibara bilo osakaceno a kod njega bar 40 mestana prima platu.

    Reply
    1. Miloš

      Da To je prostor pored marketa Pepa a ne pored hotela. Inače Pepi svaka čast, sve cene su kao u Valjevu.

      Reply
  2. Istina

    Treba tu još mesta i to mnogo…
    Međutim, sve dok Divčibare plivaju u fekalijama, sve je to jad i beda…
    U normalna vremena se nisu mogli graditi hoteli bez fabrike za prečišćavanje otpadnih voda…, danas niču kompleksi i g…. idu u potoke iz kojih se nekada pila voda.
    Tako je i u Gradcu kod Anatema…
    Bruka da se gušimo u sopstvenom smradu i fekalijama…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.