Srbija šume : Zabrana pristupa lokalitetima na Maljenu

Srbija šume su za sve građane koji borave na području Maljena i i posećuju zaštićeno područje predeo izuzetnih odlika Maljen izdali zabranu pristupa odredjenim lokalitetima. Upozorenje Srbija šuma prenosimo u celosti:

“Javno preduzeće Srbijašume“. Šumsko gazdinstvo,,Boranja“ Loznica, saglasno Zakonu o šumama i Uredbi o proglašenju Predela izuzetnih odlika Malen“, UPOZORAVA sve građane i posetioce koji borave na području Maljena da je ZABRANJEN PRISTUP I KRETANJE PO LOKALITETIMA KOJI SU POD REŽIMOM ZAŠTITE PRVOG STEPENA U okviru Predela izuzetnih odlika Malen“ iz bezbednosnih razloga i u cilju sprečavanja izazivanja pojave šumskih požara, a to su sledeći lokaliteti:

Lokalitet ..CRNA REKA“ Lokalitet., VODOPAD SKAKALO“

Lokalitet .VELIKA PLEĆ-VRAŽJI VIR“

Lokalitet .ČALAČKI POTOK.

S obzirom da se nalazimo u izuzetno kritičnom periodu pojave šumskih požara. JP,,Srbijašume“ APELUJE i POZIVA sve građane, turiste i posetioce da se savesno i odgovorno ponašaju kada borave u šumi i na području Maljena, odnosno da ne bacaju opuške, da ne pale vatru i ne spaljuju strništa i bilni otpad, jer time mogu izazvati pojavu šumskih požara.

U slučaju pojave šumskog požara obavestiti MUP Srbije. Sektor za vanredne situacije na telefon broj 193.”

1 comment on “Srbija šume : Zabrana pristupa lokalitetima na Maljenu

  1. sin anarhije

    Sto ne stavite tako nesto za Povlen , ipak je tamo dule mihajlovic BOSS planineee …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.