Prijem za bicikliste „Sputnjika“

Članove Biciklističkog kluba „Sputnjik“ iz Valjeva, takmičare, roditelje i upravu kluba, danas je ugostio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković sa saradnicima, načelnikom Gradske uprave Nebojšom Petronićem i članom Gradskog veća Vladimirom Miškovićem.

Oni su čestitali mladim biciklistima na pregršt medalja koje su u proteklom periodu osvojili. Poslednji u nizu je uspeh na MTB Kupu Srbije u Pirotu, krajem juna, kada su osvojili 9 medalja, od čega su 4 zlatne.

U ovom klubu treniraju i dva državna prvaka Bogdan Angelovski i Mila Starčević, za koje sportski direktor „BK „Sputnjik“ Zoran Jelić kaže da im tek predstoje veliki sportski uspesi.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je osim srdačnih čestitki ovom mladom, a veoma uspešnom klubu i njegovim članovima, saopštio da Grad dosta radi na unapređenju sportske infrastrukture.

„Dobro bi bilo unaprediti i infrastrukturu, koja je vezana za biciklističke staze i time se sada bavimo, pre svega projektovanjem. Radimo na unapređenju i ostale sportske infrastrukture, pre svega hale koju ovaj grad zaista zaslužuje, preko jednog dobrog projekta za zatvoren bazen u Sportskom centru „Senjak“. Videli ste kakvi su bazeni u Petnici, zatim trim staza i košarkaški teren na Pećini. Trenutno radimo i zamenu podloge na sportskom terenu na Studentu. Uskoro će krenuti unutrašnja rekonstrukcija sportske sale nekadašnjeg „Partizana“, a sada Sportske dvorane „General Svetomir Đukić“, gde smo prošle godine završili spoljašnju rekonstrukciju i taj objekat će služiti za aktivne pripreme i treninge za sve bazične sportove“, rekao je gradonačelnik Gojković i pozvao mlade sportiste da konkurišu za gradske stipendije za najbolje đake, jer većina dece u ovom klubu, osim što su dobri sportisti su i odlični đaci.

„Možda spadamo u dva, tri grada u Srbiji koji najviše novca izdvajamo za stipendije nadarenim učenicima i sportistima. Grad Valjevo je apsolutno ponosan na vas, ne samo što smo mi ljudi iz sporta, koji znamo kolika su to odricanja za sportske uspehe. Ponosni smo na vas i Grad Valjevo će biti tu da pomogne i da napravimo dobru saradnju, a vi nastavite sa ovako dobrim rezultatima“, rekao je gradonačečlnik Gojković.

Sportski direktor BK „Sputnjik“ Zoran Jelić se zahvalio Gradu na dosadašnjoj podršci u radu kluba, jer je to sve doprinelo dobrim rezultatima koje ovaj klub postiže.

„Naš klub koji postoji od 96. godine, sada postiže najbolje rezultate. Mi smo se aktivirali poslednjih 6, 7 godina i dolaskom Nebojše Petronića u Valjevo, osetila se ta svežina koja je potrebna sportu i ja sam mu neizmerno zahvalan za taj prvi impuls. Ovde su Bogdan Angelovski, juniorski državni prvak, Mila Starčević, kadetski državni prvak, Nikolija Kulinčević, druga nagrada u sviranju violine u Srbiji, ali i reprezentativka Srbije u biciklizmu. Zajedno sa Vanjom Ćesarević. 16. jula ide u kadetsku reprezentaciju Srbije, što je prvi put u istoriji Valjeva. Svi ostali su osvajači medalja i državni prvaci“, istakao je Zoran Jelić.

„Biciklizam je skup sport, nemamo biciklističku stazu i glava im je stalno u torbi, ali roditelji su toga svesni. Najveću zahvalnost iskazujem roditeljima, jer su oni ti koji podržavaju. U našem klubu se ne plaća članarina, ne plaća se trening, nemamo potrebu za terminima u salama. Svaki roditelj ima jedan jedini trošak, a to je svoje dete! A taj trošak je skup! Mi smo podeljeni na dve sfere bicilizma- planinski i drumski. Ovde su samo medalje sa drumskih takmičenja. Nas 24. čeka državno prvenstvo u mauntin bajku, gde smo prošle godine osvojili tri puta više nego na drumskom. Bogdan Angelovski je na spisku kandidata za Olimpijske igre mladih, EJOF nam je 2022. godine u Slovačkoj, za desetak dana. U toku je sastanak i njegovo ime bi trebalo da se nađe na spisku učesnika. To je tako veliki uspeh“, pohvalio se odličnim rezultatma Zoran Jelić.

BK „Sputnjik“ nastavlja sa dobrim radom, a već 10. septembra će biti organizatori Kupa Srbije u planinskom biciklizmu u Babinoj Luci, što će biti lepa promocija Valjeva, valjevskog kraja i Brankovine.

„Mladi biciklisti „Sputnjika“ na najbolji mogući način pronose ime Valjeva u zemlji i inostranstvu i želimo im puno uspeha u narednom periodu“, poručeno je na današnjem prijemu kod gradonačelnika Valjeva.

 

1 comment on “Prijem za bicikliste „Sputnjika“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.