Poziv na obuke za nezaposlene iz romske zajednice i povratnike

Uz podršku Evropske unije, Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) raspisuje Javni poziv za izbor korisnika i korisnica za pohađanje obuka za unapređivanje zapošljivosti povratnika/ca po osnovu Sporazuma o readmisiji, i Roma/kinja. Cilj obuka je da omoguće ranjivim povratnicima i povratnicama, kao i Romima i Romkinjama sticanje novih znanja i veština kako bi mogli lakše da pronađu zaposlenje.

Pravo na prijavljivanje imaju povratnici/ce i pripadnici/ce romske nacionalne manjine, koji su nezaposleni i pripadaju ranjivim ili teže zapošljivim kategorijama, a žive na teritoriji Novog Sada, Bujanovca ili Valjeva.

Zainteresovani mogu da se prijave na obuke za razvoj ličnih i profesionalnih veština,  digitalnih veština ili za sticanje znanja i veština iz različitih zanata i zanimanja.

Obuke za razvoj ličnih i profesionalnih veština podrazumevanju unapređenje veština poput poslovne komunikacije i prezentacije, samopouzdanja, kao i sposobnosti rešavanja različitih izazova.

Obuke za razvoj digitalnih veština će polaznicima omogućiti da steknu osnovne veštine iz informacionih tehnologija, ali i znanja potrebna za najtraženija zanimanja u IT industriji (WordPress, Scrum, QA Software tester i DeVoPs).

Kroz stručne kurseve za različite zanate i zanimanja polaznici će steći teoretska i praktična znanja i veštine iz mašinske, drvo-prerađivačke i električarske struke i nege lepote.

Prijava na obuke se podnosi elektronski, slanjem jednog primerka obrasca koji se može preuzeti na ovom linku:  https://bit.ly/3QxGyt9 , na mejl adresu:   danijela.lakatos@undp.org  .

Rok za dostavljanje prijava je 30. jul 2022. godine.

Ceo tekst javnog poziva može se preuzeti na slećem linku:  https://bit.ly/3MIZMIY .

Ovaj Javni poziv objavljen je u okviru projekta ,,Jačanje nacionalnih i lokalnih sistema za podršku delotvornoj društveno-ekonomskoj integraciji povratnika na Zapadnom Balkanu’’, koji sprovodi UNDP, a finansira Evropska unija u sklopu IPA II programa pod nazivom „EU podrška osnovnim pravima romske zajednice i reintegraciji povratnika“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.