Valjevo dobilo svoja slova

Grad Valjevo dobio je svoja slova. Ova slova postavljena su na prostoru koji je početkom godine uredjen, pored Centra za kulturu. Slova uradjena u bojama Turističke organizacije Valjevo.

U aprilu mesecu grad je završio sa uredjenjem prostora pored Centra za kulturu postavivši nove kamene ploče, uredivši postojeće zelenilo . Već tada najavljeno je iznenadjenje za gradjane Valjeva .Na pomenutom prostoru juče su postavljena  slova imena grada Valjeva po ugledu na druge gradove u Srbiji i  Evropi.

Naziv grada uradjen je narandžastoj i zelenoj boji što su zapravo boje gradske Turističke organizacije i već prvog dana postavljanja privukla su pažnju brojnih Valljevaca.

„Slova će svetleti noću i očekujemo da će vrlo brzo biti priključena na struju . Pomenutom prostoru biće dodat odgovarajući mobilijar i verujem da će ceo prostor tada imati značajno lepši izgled nego što je to bio ranije slučaj“, kaže gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Za slova našeg grada izdvojeno je 483 360 dinara sa PDV-om, a projekat i izradu uradio je Model 5 iz Beograda.

.

13 comments on “Valjevo dobilo svoja slova

  1. Sava Savanovic

   Koliko neko mora da bude suzenog znanja pa da ovako nesto postavi uz Centar za kulturu? Sto ne pitase Darka Glisica gde je on postavio kad vec sami ne znaju.

   Reply
 1. Анонимни

  Врло оригинално, како су се само тога сетили!

  Reply
 2. Sandra

  @miloš marjanović Mogli su da stave slova na nekom uzvisenom mestu da ne moze da se gazi trava i zvrljaju slova.Ovo nece trajati ni dve godine ko Pocutina led svetla za mostove.

  Reply
  1. miloš marjanović

   OK. Može tako ili da bude na pristupačnom mestu gde je beton ili slična podloga koja je otporna na gaženje.

   Reply
 3. Ljuba

  Lepo! Ali to se postavlja na ulazu u grad,kao sto je u Čačku ,Kruševcu i drugim gradovima. A treba postaviti i putokaze na duplim trakama da ljudi znaju da izadje iz grada.

  Reply
 4. Kardiolog

  Valjda je srce crveno,ovako odlično su pokazali da je Valjevo bolesno ,srcani bolesnik

  Reply
 5. Istina

  A, sada ozbiljno. Takvi natpisi se u svetu postavljaju na nekim uzvišenjima, obodima grada gde će ga videti i oni koji prolaze, a ne svraćaju u taj grad.
  Na ovakvim mestima, a i na više mesta se postavljaju jarboli i državne zastave. Valjevo ima neke zastave na Majdanu koje su u većini slučajeva kao prsle gaće.
  Ali nije važno, važno je da konačno neko počne da čisti ovaj grad. Sve je prljavo i štrokavo.
  Travnjaci neravni i ne pokošeni. Cveće jadno i bedno kada se posadi tu više niko ne prilazi. Drveće iskrivljeno i jadno, pogledajte samo mlado drveće na Pećini…
  Lazare, zar grad ne može da se pere jednom u 24 sata kada imamo reke i vodu na dohvat ruke. Tako je nekada bilo kada je grad bio čist i sav u cveću. Zar ne mogu staze na Pećini da se očiste od korova, konkretno pešačka staza iznad nekadašnje kasarne… Zar ne mogu pregorele sijalice na Pećini da se promene? Zar ne možete da organizujete da se dva kružna toka održavaju i liče na nešto? Ako nemate para i zaposlenih da tamo održavaju cveće, uzmite oblo kamenje iz Gradca za džabe i poređajte na kružne tokove i biće stalno uredni. Ima toga u Evropi ne brinite i izgleda lepo i uredno… Indirektno ste odgovorni i za smrad koji naši građani koji putuju trpe na železničkoj stanici, jer ona je ogledalo grada svugde u svetu. Da li ste nekada bili na železničkoj stanici?
  lazo priznaj da se i Divčibare guše u fekalijama i da ništa ne valja, tako da nam ta slova i nisu bila sada potrebna. Nisam naveo da od automobila ne može da se prođe kroz grad. Pantićevom ulicom, trotoarom više ne mogu pešaci da idu, a službe kao da ne postoje…Znajte da je saobraćaj suma svih promašaja u gradu od urbanističkih do svih drugih razvojnih projekata grada, ili čak i države.

  Reply
 6. BG

  Slova je trebalo postaviti na brdu,gde je S.Filipovic,okrenuta ka Domu kulture,oživeti šetalište. Makar imamo brda .A ,što se tiče samog grada,ruglo na svakom korakuU Evropi svaki potok uređen,a mi bogati sa ovako lepim rekama,zagadjenim do besvesti.jedino kiša spere korita.

  Reply
 7. Gordana

  Lazo, to je trebalo staviti ispred Opstine, da se svi funkcioneri slikaju. Ovako će biti odlična meta. E, da’l potraje mesec dana…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.