Gradske česme I fontane u funkciji pred letnje žege

Spas od letnjih visokih temperatura često mogu biti gradske česme I fontane. U odeljenju za infrastrukturu saznajemo da su sve česme u funkciji, a voda ispravna za piće.

Vreli letnji dani tek nam predstoje I situacije kada smo duže vreme izloženi Suncu I posebno visokim temperaturama na vrelom gradskom asfaltu  nisu retkost. Osveženje u tim trenucima možemo potražiti na nekoj od gradskih česmi.

Grad Valjevo trenutno ima 11 javnih česmi na sledećim lokacijama:  kod zgrade PIO, dve česme u Knez Miloševoj ulici, jedna kod Gimnazije, u parku na Pećini, na igralištu Student, u parku na Petom puku, parku na Jadru i u naselju Kolubara II, dve  česme na prostoru kod parka I hale Svetomir Djukić.

“Sve česme su u ispravnom stanju , voda je za piće. Zbog čestih kvarova zamenili smo brojne česme pa su sada potisne umesto da se odvrću I zavrću. Takodje očistili smo I fontane I izvršili neophodne popravke tako da su I one u funkciji”, kaže Branko Vuković rukovodilac odeljenja za infrastrukturu.

U samom gradu postoje tri fontane. Dugo vremena neke od njih nisu bile u funkciji , ali je grad fontane uredio  2014. godine. Iste godine u gradu se intenzivno govorilo o izgradnji još nekoliko fontana , a kao lokacije pominjani su Trg Živojina Mišića, Gradski trg I lokacija kod Centra za kullturu.

izgradnja fontane kod Limenke 2012.godine

Na žalost nakon toga nijedna nova fontana nije izgradjena . Poslednja koju je grad dobio je fontana kod Limenke I ona je izgradjena 2012. godine . Pozicija ministarstva iznosila je tada 80 miliona za grad Valjevo pri čemu su uradjene odredjene ulice i putevi , ali i pomenuta fontana. Procena je bila da je njena izgradnja koštala  5 miliona dinara. Izgradnju fontane finansiralo je ministarstvo za infrastrukturu I energetiku čiji je tadašnji ministar Milutin Mrkonjić imao čast da fontanu I pusti u rad. Mrkonjić je tada u fontanu ubacio novčić kao simbol sredstava u iznosu od 300 miliona dinara koliko je u periodu pre toga ministarstvo izdvojilo za grad Valjevo.

2 comments on “Gradske česme I fontane u funkciji pred letnje žege

  1. Milan

    Zarad tačnog informisanja fontana je koštala 5 miliona sa PDV-om , a uredjenje parka kod Limenke 8 miliona. Ministarstvo je sa 80 miliona finansiralo pored ovih radova i rekonstrukciju 4 ulice i 4 puteva.

    Reply
  2. Običan građanin

    To koliko šta košta je zadatak odbornika a ne obićnoga,sveta.Zašto onda postoje odbornici i zasto se biraju,ako oni ne obaveštavaju narod koji ih je birao?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.