„Dan maline“ po 60-ti put u nedelju u Brankovini

Jubilarni „Dan maline“ u Brankovini, 60-togodišnja i najstarija privredno-turistička manifestacija u valjevskom kraju, održava se u nedelju.

Najavljujući manifestaciju, predsednik MZ Brankovina i potpredsednik Turističkog društva „Ljuba Nenadović“ Saša Jevtić istakao je da su članovi društva i Brankovčani koji su pokrenuli ovu manifestaciju uvek davali sve od sebe da se „Dan maline“ održi i u vremenima kada je postojala ozbiljna kriza u poljoprivredi i malinarstvu.

„Manifestacija je opstala zahvaljujući ljudima a tako će biti i ubuduće. U Brankovini danas nema puno malinjaka kao što je bilo ranije, ali dok postoji makar i jedan struk u saksiji mi ćemo održavati Dan maline“, poručio je Jevtić.

Partner u organizaciji „Dana maline“, valjevska Poljoprivredna savetodavna i stručna služba, obezbedila je 25 izlagača koji će u nedelju predstaviti proizvode iz svojih zasada.

„Velika nam je čast da budemo tu na jubilarnoj manifestaciji. Malinarstvo u našem kraju može se reći bilo jedno vreme u stagnaciji, ali sada kada raste cena maline očekuje se da će rasti i površine pod njom i Brankovina ponovo biti centar malinarstva. Pored izlagača sa teritorije Valjeva, u nedelju će se predstaviti i proizvođači iz Koceljeve i Osečine. Potrudili smo se da kvalitet zasada i plodova koji će biti prikazani održava pravu sliku u malinarstvu i da pokaže da sa ovakvim trendovima u prizvodnji i otkupu ono ima perspektivu i u budućnosti“, kaže direktor PSS Svetislav Marković.

Manifestacija počinje u nedelju u 10 sati izložbom malinara, a u 11 časova startuje kuturno-umetnički program, dok od 12 do 12.30 PSS u školi u Brankovini organizuje stručno predavanje. Pokrovitelj „Dana maline“ je Grad Valjevo.

4 comments on “„Dan maline“ po 60-ti put u nedelju u Brankovini

 1. Jasna

  E ovaj na prvu „uliva poverenje“ da se radi o visoko inteligentnom i obrazovanom izbacivaču.

  Reply
 2. Борац против испирања мозга

  Боље би било да пишете о данашњој бруци и срамоти када је Градоначелник ђацима Вуковцима и то поред споменика Драгојлу Дудићу као награду за сав рад и труд доделио бесплатну улазницу за Петнициу.

  Reply
  1. Sladjana

   Bruka je bar za Srednjoskolce, a posebno Gimnazijalce sto suuopste dosli da im pomocni trener i ekipa deli neke diplome? Nekada je bar gimnazija ucila decu da imaju glavu i da misle?

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.