Svečana dodela kartica „Cena minus za 3“

Svečana dodela kartica „Cena minus za 3“, održaće se u ponedeljak, 30. maja 2022. godine u 18.00 časova, u Centru za kulturu Valjevo. Grad Valjevo poziva sve sugrađanke koje su se odazvale javnom pozivu i prijavile za karticu „Cena minus za 3“ da dođu 30. maja i preuzmu svoje kartice.

Nakon što je grad Valjevo zvanično postalo član Udruženja „Pokret za decu tri plus“ iz Čačka, raspisan je javni poziv za sve majke sa troje i više dece, a jedini uslov je bio da je bar jedno dete maloletno u trenutku prijavljivanja. Na javni poziv se prijavilo oko 400 žena, kojima će ove kartice obezbediti značajne popuste, a procena je da će na godišnjem nivou uštedeti od 700 do hiljadu evra. Ugovori su potpisani sa čak 100 privrednih subjekata sa teritorije grada , a kartice se inače mogu koristiti na teritoriji cele Srbije gde je ugovore o učešću potpisalo oko 2000 privredih subjekata.

Udruženje „Pokret za decu tri plus“ iz Čačka omogućava roditeljima sa troje i više dece finansijske olakšice pri kupovini roba i pružanju usluga, ne samo na teritoriji Valjeva, već i po čitavoj Srbiji. Valjevo je 23. lokalna samouprava koja je postala član ovog Udruženja i brojne popuste naši sugrađani mogu ostvariti u svim ovim gradovima. Popusti će se kretati od 10 do 50% u zavisnosti od pravnog subjekta, a neke stvari će biti potpuno besplatne.

Grad Valjevo će članarinu u ovom Udruženju plaćati šest dinara po stanovniku, a sredstva od članarine će se koristi za obezbeđivanje ponosnih kartica, za izradu kataloga u kojima će se objavljivati podaci o privrednim subjektima koji daju olakšice pri kupovini roba i pružanja usluga.

 

3 comments on “Svečana dodela kartica „Cena minus za 3“

  1. Valjevac

    Ovo je potrebnije samohranim majkama sa dvoje dece ili onima koji su ostali bez posla

    Reply
  2. Nušić

    Ovo udruženje je 2020. godine imalo prihod od 16 miliona dinara, a 2019. 13,7 miliona dinara, tako što gradovima sa kojima potpiše ugovor naplaćuje članarinu u iznosu od 6 dinara po stanovniku tog grada. Neko se očigledno lepo setio kako da godišnje zaradi preko 100 000 evra, a sve na konto brige o porodicama i deci. Kartice za popuste postoje svugde u svetu i finansiraju se tako što uzimaju procenat od transakcije koja se obavi korišćenjem te kartice. Ovo udruženje se osiguralo da dobija novac bez obzira na to da li će korisnici zaista i koristiti njihovu karticu. Bilo bi zanimljivo videti kako je potrošeno tih 16 000 000 dinara koje su naplatili 2020. godine.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.