Sezona u Petnici od 1.juna uz tobogane i stare cene

Kupališna sezona ove godine u SRC Petnica počeće 1. juna. Grad Valjevo u SRC Petnica uložio je preko UFK Valis do sada oko 45 miliona dinara , a mlade kupače ove sezone oočekuju i tobogani. Cene na bazenu ostaju na nivou od prošle godine.

U SRC Petnica u toku su intenzivni radovi pred početak nove kupališne sezone.

„Zamenjene su i rekonstruisane ploče čije je stanje u poslednjih 15 godina bilo jako loše i ti radovi se već privode kraju . Trenutno je u toku i srednja faza izgradnje mini akva parka odnosno postavljanja tobogana . Taj bazen će biti pušten u rad negde izmedju 15. i 20 juna iako će bazeni biti otvoreni od 1. juna. Završili smo teretanu na otvorenom , uredili zelene površine i pomoćne terene“, kaže direktor UFK Valis Željko Ostojić.

Po njegovim rečima sve što se gradi je van kruga za kupače i korišćenje dva bazena  će biti potpuno bezbedno. Treći bazen na koji se postavljaju tobogani kasnije će početi sa radom .

Kako Ostojić navodi grad Valjevo je u radove u SRC Petnica uložio preko UFK Valis  od 45 do 50 miliona dinara . Ipak svi radovi i investicije nisu podigli cenu karte za bazen.

„Moram da napomenem da su cene za ovu godinu na nivou prošle godine , nismo ih menjali i neće biti menjane iako dodajemo tobogane. Dakle, mi nećemo raditi na način kako to rade neki drugi bazeni u Srbiji da se naplaćuju posebne karte za korišćenje tobogana. Ne, sve ulazi u jednu cenu i to prošlogodišnju , želimo da što većem broju dece i što većem broju gradjana omogućimo da dodju na bazen i da se na bazenu osećaju lepo i prijatno. Bazen treba da bude dostupan svima i od toga nećemo odustati ni Ustanova , a ni Grad“, rekao je Ostojić.

Pravi pik sezone očekuje se nakon početka raspusta, a sledeće godine SRC Petnica obeležiće 40 godina postojanja.

Meteorolozi za ovo leto najavljuju visoke temperature što je i dodatni preduslov koji će biti ispunjen da ovogodišnja sezona u Petnici bude uspešna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.