Priznanje za Valjevsku gimnaziju od ambasade Francuske

Ambasador Francuske u Srbiji, gospodin Pjer Košar posetio je  Valjevsku gimnazuju kojoj je uručio (oznaku) priznanje ( Label France Education).

„Ovo je za nas izuzetan dan i velika čast i zadovoljstvo da ugostimo ambasadora Francuske gospodina Košara. Ovo nije priznanje samo sadašnjih učenika i profesora već je to jedan višegodišnji kvalitetan rad, kvalitetna nastava , izuzetno dobre promotivne aktivnosti . I ne samo francuskog jezika već i kulture i to je ambasada Francuske i prepoznala. Zatim tu je i rad dvojezičnog odeljenja i ono što uvek vlimo da istaknemo, da je francuski jezik ono što se voli“, rekao je Predrag Jevtić direktor Gimnazije .

Jevtić kaže da je aktiv za francuski jezik u školi izuzetno kvalitetan što je izmedju ostalog i dobijeno priznanje potvrdilo.

„Mi znamo da je Valjevska gimnazija prestižna ustanova sa dugom tradicijom i upravo mislimo da ova oznaka izuzetnosti u izučavanju francuskog jezika će dodati još pomalo ugledu škole. Ova oznaka se dodeljuje za izuzetnost u izuavanju francuskog jezika. Ima ih ukupno sedam u celoj Srbiji . Oznaka je zapravo znak izvrsnosti u nastavi što se francuskog jezika tiče. Ova oznaka je na neki način nagrada za rad i profesorima koji učestvuju u dvojezičnoj nastavi , ali i za profesore predmetne nastave i rad direktora škole“, rekao je ambasador Košar.

Kako se moglo čuti, oznaka se inače dodeljuje na predlog francuskog ministarstva inostranih poslova i podrazumeva angažovanje lektora za francuski jezik koji dolazi u Gimnaziju kako bi pomagala u usavršavanju jezika.

„Postoje i programi razmene za učenike sa partnerskim školskim ustanovama u Francuskoj tako da djaci mogu da odlaze i na razmenu u Francusku“, dodao je Košer.

Ambasador je tokom posete Gimnaziji imao priliku da se suretne i sa učenicima koji uče francuski jezik i podrži ih u daljem radu.

1 comment on “Priznanje za Valjevsku gimnaziju od ambasade Francuske

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.