Lokalni front:Kako je Valjevo glasalo?

Lokalni front je izdao saopštenje za javnost u kome se osvrće na upravo održane izbore , rezultate izbora i zahvaljuje gradjanima koji su glasali za koaliciju Moramo. Saopštenje Lokalnog fronta prenosimo u celosti:

„Suvi jezik brojki: prvi, preliminarni rezultati pokazuju daleko veću izlaznost nego 2020. godine. Gotovo 48 hiljada građana izašlo je na izbore, oko 27 hiljada njih nije. SNS je osvojila 16 640 glasova (34,77%), Ujedinjeni za pobedu Srbije 8 093 (16,91%), SPS 6 882 (14,38%), Nada 3 527 (7,37%), Koalicija Moramo 3 355 (7,01%), Dveri 2 493 (5,21%)…

Lokalni front, kao kičma Koalicije Moramo u Valjevu, veoma je zadovoljan svojim rezultatom i ovo je prilika da od srca zahvalimo Valjevkama i Valjevcima koji su nam u nedelju poverili svoj glas. Naša 1 232 glasa iz 2020. bila su prvi stepenik, ovih blizu tri i po hiljade drugi. U narednih dvadesetak meseci, do novih gradskih izbora,  nastavićemo da se u Skupštini grada, ali i na mnogim drugim mestima, borimo za sve građane Valjeva, ne samo za naše birače.

Posebno zahvaljujemo i desetinama aktivista Lokalnog fronta koji su nam, u nimalo povoljnim uslovima, pomogli da ovakav rezultat ostvarimo, kao i svim prijateljima koji su u nedelju, na biračkim mestima, branili i najčešće i odbranili glasove građana Valjeva.

Što se samih izbora tiče, ponovo je zapaženo ono na što Lokalni front VA dugo ukazuje: nesređeni birački spiskovi, nespremnost (ponegde i nepismenost!) mnogih predsednika biračkih odbora, moda da u selima desetine „bolesnika“ glasa od kuće, članovi biračkih odbora u prslucima SNS, mobilni telefoni, nepotrebne gužve i nered na biračkim mestima. Ovo dokazuju zakazana ponovljena glasanja na devet biračkih mesta na području Valjeva.

Nije neobično ni to što je Republička izborna komisija u nedelju uveče priznala da rezultate čeka sa jednog mesta koje nije biračko mesto. Država se još jednom povukla pred partijom i svemoćnim marketingom čija glazura pokušava da prekrije stvarnu sliku o glasanju građana Srbije.

Da je ova slika lažna pokazuje primer Valjeva: mnogo veća izlaznost nego u junu 2020. godine na scenu je izvela nove aktere koji najavljuju daleko zanimljiviju borbu za mesta u budućem gradskom parlamentu. Matematika je nemilosrdna i Lokalni front ne veruje da će do juče neprikosnovena većina ostvarena u junu 2020. i dokazano nesposobna izvršna vlast moći dugo da kontrolišu zbivanja u gradu. Gradski odbori (ako postoje) Srpske napredne stranke i  Socijalističke partije Srbije svojim gazdama u Beogradu pre svega  moraju da objasne kako su i zašto zajedno izgubili preko 7 hiljada glasova za nekih dvadesetak meseci…

Dela govore, zar ne?

Lokalni front“

 

7 comments on “Lokalni front:Kako je Valjevo glasalo?

 1. Napredno

  Sad dasu lokalni izbori ,Tucko i lekićka odnose u zaborav..Opozicija imala bi većinu,kako se okrene sve.

  Reply
 2. miloš marjanović

  ko je god glasao za Moramo glasao je za tzv.genocid u Srebrenici. Hvala što niste dobili vlast!

  Reply
  1. Bunt

   Bitno je da ti podrzavas coveka Koji je rekao da za jednog srbina ubice 100muslimana,da danas nemamo ni jednu nasu instituciju na kosovuu,da nam kinezii truju vazduh I zemlji,da nam otvaraju rudnika,da smo najsiromasnija zemljaa u evropi I ovako ti mogu pisati tri Dana,tebii je lepooo botinoo glupava

   Reply
   1. miloš marjanović

    odakle ti znaš koga ja podržavam? Ne znam kako je superioran mozak poput tvog došao do ovog zaključka?

    Reply
 3. Kvisko

  Manicu, vodi racuna o svom gazdi ;). Namerno dovodis u zabludu narod da su SPS i SNS koalicija u gradu. Sapnuo ti tako gazda.
  A zasto necete dobaciti dalje, pa zato sto ste mlaki i kilavi. Dva kviza ne znace mnogo.

  Reply
 4. Ha ha

  Sta je sa Tuckom da se nije cenzurisano nema ga? 😄 Cujem da je ozbiljno ljut sto njemu opet nisu dali da vodi kampanju kao 2020 i da ne izlazi iz sobe danima jer je utucen zbog rezultata. 😄

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.