Održavanje zelenih površina – Drugi krug košenja

Zaposleni u radnoj jedinici Zelenilo  u JKP Vidrak već po drugi put kose neke zelene površine koje Vidark održava.  Do 1. Maja naveći deo posla, odnosno košenje u prvom krugu bi trebalo da bude završeno. Pored površina u Valjevu, Vidrak održava i Brankovinu i Divčibare.

Da bi prvi krug kosenja bio završen ostao je još Sindjelićev blok i V puk sa 27.novembrom koji je u toku i Pećina,Stevan Filipović,Ljubostinja,Novo Naselje i Gradac kao i izletište Petničko jezero. Već od sutra se ako vremenski uslovi dozvole kreće drugi krug košenja u NOV-Kolubara 2 sa novom pojačanom mehanizacijom,dve traktorske kosačice i jednom samohodnom“, kaže Ksenija Badem direktor Vidraka i dodaje da se nada da će najveći broj lokacija biti završen do 1.maja.

“ Tu su i gradska naselja i recimo ponovo ćemo kositi u Kolubari II pored duplih traka . Ove dve deonice smo vec kosili“, kaže direktorka Vidraka Ksenija Badem.

Posao košenja trave u Vidraku radi 15 radnika, a kako kažu u Vidraku, posao ide brže kad su ravnije površine pa se može koristiti nešto od mehanizacije koja je za to predvidjena .

„Postoje površine koje se moraju kositi i održavati trimerima jer su neravne i tu jednostavno nije moguće koristiti kosačice. Sada smo nabavili dve nove traktorske kosačice, a na raspolaganju su nam i samohodne kosačice. Košenje se odvija po predvidjenom programu, ali i u skladu sa jedostavno situacijom na terenu“, objašnjava direktorka Badem.

Ona navodi da broj ljudi angažovanih na ovom poslu, shodno površinama koje se kose, ponekad nije dovoljan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.