U selu Žabari počela izgradnja vodovodne mreže

Grad Valjevo u prošloj godini opredelio je 20 miliona dinara za izgradnju vodovodne mreže u selu Žabari. Direktor Vodovoda Ivan Filiović navodi da je to samo deo novca jer ukupna investicija vredi 55 miliona dinara. U planu je izgradnja 7 km vodovodne mreže rezervoar i dve crpne stanice.

„Planirana je izgradnja cevovoda u dužini od 4 kilometra prečnika 160 i kilometar cevi prečnika 110. Takodje planirana je izgradnja rezervoara od 250 kubnih metara i dve crpne stanice. Ovi radovi izvodiće se fazno i potrebno je oko godinu i po  dana da se posao završi i stanovnici sela dobiju gradsku vodu i stabilno snabdevanje“, kaže Filipović.

Investicija izgradnje vodovodne mreže obuhvatiće oko 200 domaćinstava čije je snabdevanje vodom u protekli godinama bilo jako loše. „Situacije je ovde jako loša, u letnjem periodu kad su velike suše, gotovo da nema vode po 4 ili 5 dana. Mi pravimo tu planove za restrikcije , ali kad nema vode onda je jako teško. Sada ćemo ih povezati na scrpnu stanicu Radino brdo i mislim da nakon toga više neće biti problema“ kaže Filipović.

Stanovnici Žabara trenuto se snabdevaju vodom sa sopstvene kaptaže Vrelo čije punjenje vodom varira i umnogome zavisi od vremenskih prilika . Leti je dotok vode na minimumu ili je uopšte nema. Drugi deo stanovnika vodu dobija sa krčmarskog vodovoda , a deo sa mioničkog. Izgradnja ovog vodovoda praktično će omogučiti kontinuirano i kvalitetno snabdevanje vodom za sve meštane.

Radovi na izgradnji vodovodne mreže u selu Žabari počeli su zvanično u utorak , a kako se moglo videti na samom terenu svojevrsna prepreka je izuzetno kamenito tlo. „Krenuli smo zaista da kažem optimistično , ali evo naišli smo na vrlo kamenit teren tako da može doći do pomeranja rokova ,a li ne mnogo niti značajno. Očekivanja su da radovi budu završeni domkraja sledeće godine i mislim da ćemo to postići“, objašnjava direktor Vodovoda.

Novoj vodovodnoj mreži , kako se moglo čuti mogu se nadati i stanovnici Gornje Grabovice gde radovi počinju narednog ponedeljka. „Tu je planirano 900 metara cevi prečnika 160 i 200 metara cevi prečnika 110. To će do juna meseca biti završeno . Za te radove obezebdili smo sredstva iz nemačkih fondova 8,5 miliona dinara , a vodom će se snabdevati sa Carića i tim vodovodom ćemo pokriti od 250 do 300 domaćinstava“, najavio je Ivan Filipović.

5 comments on “U selu Žabari počela izgradnja vodovodne mreže

 1. Zabari rules

  Konacno. Socijalisti su nas 30 godina lagali i dobro je da se neko setio da nam radi.

  Reply
 2. Mile Sampion

  Eto vidite! Cim su socijalisti pali sa vlasti, nesto se desava i nesto se radi. Dovode fabrike, rade brze trake, gerentoloski zavrsava i svasta nesto lepo, a evo i ovo za Zabare, znaci to je recept za useph u Valjevu, da socijalisti nisu na vlasti.

  Reply
 3. Dragan

  E ovo je pravi direktor. Svaka mu cast sto je tempirao radove pred izbore. Kad izbori prodju moze i da ih prekine jel seljaci ionako imaju vodu i to sa dva vodovoda a sad hoce i treci.

  Reply
 4. Stefan

  Žabari dugo godina muku muče sa vodosnabdevanjem, naročito u letnjem periodu. Verovatno s pravne strane nije bilo moguće ranije se posvetiti rešavanju tog pitanja, ali je dobro što je konačno otpočela izgradnja te vodovodne mreže.

  Reply
 5. Tucko the King of Dragodol

  A šta vam je sa Carićem i sa rezervoarom? Jel to radio ovaj kum što radi i Vuka Karadzica?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.