IZBORI 2022/Zeleni Srbije: Pozivaju za podršku, za listu Ivica Dačić – Premijer Srbije

IZBORI 2022:

Zeleni Srbije izdali su saopštenje u kom pozivaju gradjae da svojim glasom podrže listu Ivica Dačić – Premijer Srbije. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Zeleni Srbije kao najstarija parlamentarna ekološka politička partija u Srbiji pozivaju ekološke pokrete i udruženja, stranke ekološke orijentacije i ugledne pojedince da podrže izbornu listu IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE. Zeleni Srbije podsećaju da koalicija SPS – JS – Zeleni predstavlja jedinu zelenu koaliciju sa jasnim ekološkim i patriotskim ciljevima.

Nakon što nam se samoinicijativno pridružilo nekoliko ekoloških organizacija, smatramo da je započeo zeleni talas osvešćivanja u Srbiji, da ekologija i patriotizam nisu suprotstavljene strane, već upravo i jedino ljubav prema svojoj domovini. Ekološke organizacije koje su nas kontaktirale prepoznale su borbu protiv zagađenja kao tiho, predano i stručno činjenje za svoju zemlju – našu Srbiju, a upravo smo mi Zeleni Srbije takav pokret koji svih ovih godina nastoji da popravi svoju kuću i učini je boljim mestom za život.

Mi znamo i hoćemo, zajedno sa Ivicom Dačićem kao Premijerom, da izgradimo modernu i ekološku bezbednu Srbiju. Hoćemo i umemo. Imamo rešenja za zemlju zelene energije bez energetskog siromaštva. Znamo kako da Srbija bude zemlja bez otpada i kako da stvorimo zemlju čiste vode i zdrave, organske hrane. Zemlju očuvane prirode i zadovoljnih građana. Zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije i Ivicom Dačićem kao budućim Premijerom, nastavićemo naporan rad na smanjenju zagađenja vazduha, a svojim ekološkim delovanjem brinućemo o javnom zdravlju naših građanki i građana. Borićemo se za dugoročne nacionalne ciljeve zasnovane na potrebama građana, za zelena radna mesta i dobrobit svakog čoveka. Niko neće moći da kopa i rudari po Srbiji bez saglasnosti naroda i bez valjane dokumentacije. Nikome nećemo dozvoliti da zagađuje našu lepu zemlju i truje naš narod.

Zeleni Srbije Vas pozivaju da nam se pridružite i da zajednički radimo na rešavanju ekoloških problema koji su prisutni u Vašoj zajednici, gradu, opštini ili selu.  Javite nam se sa idejama ili rešenjima kako da zaštitimo potok ili reku, planinu ili šumu, kako da uradimo nešto lepo za našu okolinu. Kada volimo svoje drvo, reku, kada štitimo  vazduh ili ugrožene vrste pokazujemo najlepši patriotizam koji nikoga ne ugrožava. Samo tako čuvamo i volimo našu jedinu Srbiju. Čekamo Vas da nam se javite i pridružite i da zeleni talas  preplavi svaki deo Srbije. Naša adresa kontakt@zelenisrbije.org

ZELENI SRBIJE”

 

 

 

6 comments on “IZBORI 2022/Zeleni Srbije: Pozivaju za podršku, za listu Ivica Dačić – Premijer Srbije

 1. Dragan

  Ne bih glasao za socijaliste, pa da su jedini na svetu. Decenijama su unistavali ovaj grad i ne zasluzuju nase glasove.

  Reply
 2. Radmila

  Svaka stranka ima neki slogan gde se vidi sloga vecine ili nesto sto asocira na borbu za celo drustvo, samo je kod socijalista slogan da Dacic postane premijer. To pokazuje njihovu bit, sve sto su oni, samo obicni likovi koji se bore za fotelje i najbitnije im je da se zavale u fotelje, to je poenta celog njihovog delovanja.

  Reply
 3. M. G.

  Patriote koje su rasparcale drzavu. Ne znam kako nekad nije blam ove ljude da daju ovakve izjave? Decenijama vladaju i nista za ekologiju nisu izdvojili, poslednja im rupa na svirali bila ekologiju uvek i sad su socijalisti borci za ekologiju? Znaci da nije bljutavo, jadno i bedno, bilo bi smesno.

  Reply
 4. Olgica

  Zeleni su bruka i podvala i nemaju nikakve rezultate u oblasti za koju su podvaljeni, a narocito ovi crveni koji su pokazali da ih zastita zivotne sredine uopste ne interesuje. Oni u ekipi i ovakve price su uvreda za svakog coveka iz ove oblasti i nekoga ko se posvetio problemima i njihovom resavanju.

  Reply
 5. Djoka

  Doslo je vreme da I Dacic juri posao u Srbija Sume kao svi bivsi socijalisti, da primaju plate za nerad. ZIVELI ZELENI I SRBIJA SUME…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.