Besplatna auto-sedišta i kolica za 52 mioničke bebe, prodiljama 40 hiljada dinara

Za poslednjih šest meseci u opštini Mionica rođene su 52 bebe, među kojima su i jedni blizanci. Predsednik opštine Boban Janković uručio je kolica i sedišta roditeljima novorođenih beba, a iz budžeta opštine uplaćena je jednokratna pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara za 51 porodilju. Novost je da je ove godine opština Mionica, po prvi put, opredelila jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 80 hiljada dinara za prvu rođenu bebu. Lenka Stojanović iz Šušeoke je prva rođena beba u 2022. godini koja je od lokalne samouprave dobila 120 hiljada dinara.

– U obavljanju funkcije predsednika opštine, najdraži su mi ovi povodi, kada imamo priliku da pomognemo roditeljima koji su odlučili da ostanu ovde i osnuju porodice. Ove godine smo doneli odluku za isplatu jednokratne novčane pomoći za prvu rođenu bebu koju ćemo sprovoditi i ubuduće. Deca su naša budućnost i zato je najbitnije da im omogućimo što bezbrižnije detinjstvo i najbolje uslove u kojima će odrastati.  U našoj opštini prošle godine zabeleženo je povećanje novorođenih što je odlično. Država je preduzela značajne mere u populacionoj politici, a mi ćemo kao lokalna samouprava slediti državnu politiku. Gradimo industrijsku zonu gde će biti novih radnih mesta, obnavljamo škole, ulažemo u obrazovanje, kulturu i sport. Činimo sve kako bi svi građani u Mionici imali najbolje uslove za život, rad, obrazovanje – rekao je Janković.

Pre uručenja auto-sedišta i kolica, opština je organizovala obuku za roditelje o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima.

Opština Mionica već šestu godinu besplatno dodeljuje auto-sedišta, a od 2019. godine, na inicijativu predsednika opštine Bobana Jankovića, za novorođenčad su obezbeđena i kolica.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.