DS pozvala premijerku da smeni Sinišu Malog

Demokratska stranka izdala je saopštenje za javnost u kom poziva premijerku Anu Brnabić da smeni ministra Sinišu Malog nakon što je Univerzitet odlučio da poništi njegovu diplomu doktora nauka. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Odlukom Univerziteta u Beogradu da se poništi diploma doktora nauke Siniše Malog, zbog drskog plagijata, sačuvan je obraz i dostojanstvo obrazovnog sistema u Srbiji.

I pored ogromnih pritisaka preko svih mogućih tabloida, ova vlast nije uspela da uplaši članove Senata Univerziteta, koji su još jednom dokazali da im je akademska čestitost iznad svega.

„Ova odluka ohrabrila je celokupnu akademsku zajednicu, ali i građane Srbije. Jasno je da nema više mesta bilo kojoj vrsti straha i da pritisci ne daju željeni rezultat, kada se čast i integritet brane do kraja, dosledno,“ rekao je dr Darko Dimovski, vanredni profesor Pravnog fakulteta u Nišu i član Resornog odbora za obrazovanje Demokratske stranke.

„Svesni smo svi da Siniša Mali neće sam dati  ostavku, a delo plagiranja doktorata ne sme da prođe bez političkih posledica. Zbog toga, Demokratska stranka poziva predsednicu Vlade Anu Brnabić da odmah u hitnom postupku pokrene proceduru za smenu ministra finansija u njenoj Vladi. Ako se to ipak ne desi, svakako će građani Srbije ovu vlast u aprilu poslati na smetlište istorije, a potom će i preispitati i sve ostale sumnjive doktorate“, zaključio je Dimovski.

Informativna služba Demokratske stranke”

 

11 comments on “DS pozvala premijerku da smeni Sinišu Malog

 1. Jer napreDNO

  Zasto bi ga smenili? Pokazalo se da je to odlicna stavka za CV. Zna to i Lepi Mica iz Tubica.

  Reply
 2. Cvija

  Kakve veze ovo saopštenje ima sa Valjevom? Nekada ste bili ozbiljnija stranka i stranka sa idejama. U poslednje vreme bezidejno i melanholično. Zar u Valjevu nema tema?

  Reply
  1. Demokrata

   Siniša Mali je „slučajno“ ministar finansija Srbije, a Valjevo je i dalje u Srbiji, tako da to saopštenje i te kako ima veze i sa Valjevom.
   Za ideje se ne brinite. Nove ideje tek stižu. Biće ih dosta. Već koliko sledeće nedelje.
   Uzgred, ovo je saopštenje centrale Demokratske stranke i kao takvo je prosleđeno medijima širom Srbije. Portal Vamedia ga je objavio na čemu smo mu veoma zahvalni.

   Reply
   1. Cveta

    Kako da ne brinemo, kada iste nemate ili ih mozda imate, a krijete od svih u sebi. Prazna vam je priča, nema energije, nema pokretačke mase, upali ste već dugo u sivilo. Mislim da ste dotakli dno poslednjih par godina, nudite nam prošlost političare u liku gradonacelnika, koji je bio jedan od najgorih i u senci Milovana Markovića. Zašto nam nudite već viđeno? Dajte nekog novog i neokaljanog, nekog ko neće otići na skijanje kao Jakovljevic u vreme sednice skupštine grada

    Reply
    1. Istina

     Dođi i prijavi se!
     Pa Zoran ima iskustva i zna gde je grešio, on neće morati ponovo da uči.
     Mislim da će biti odličan gradonačelnik.
     A što se tiče sivila i nekoga novog, nema više sivila, sivilo je u narodu koje dolazi od SNS-ovaca već 10 godina. A za nekog novog, pa kada budu dolazili Marsovci, onda će i to doći na dnevni red…
     Elem, narod neće da se bavi politikom, ne znajući da je ceo život politika. Mladi obrazovani, pametni, ne iskvareni odlaze iz zemlje, a vispreni neće u politiku. Tu smo gde smo, čekamo da nam Vučić i plagijator pruže koji dinar kako bi preživeli…
     Sve u svemu, mi smo već u procesu gašenja. Ova država se gasi velikom brzinom.
     Jedino Demokrate imaju viziju i strategiju kako ovu državu urediti i preporoditi da narod malo živne!

     Reply
 3. sin anarhije

  Najgore clanstvo u jednoj stranci , otkad se visestranacje vratilo u zemlju seljaka na brdovitom Balkanu , mada je otada veliki vodj danonocnim radom , zrtvujuci spavanje sa sopstvenom mu zenom , doveo do jednoumlja , jedne partije i odlucivanja njega samog medju svima …. mali je poslusni pion , ovca u stadu , prevarant kao i ostali ali i dobar uvlakac , pa mu je pozicija sigurna jos 4 godine , jer ce ovce uskoro glasati …

  Reply
  1. Деда

   Зато су избори на пролеће. Да су заказани сада попут референдума, када смо све залихе испуцали за Нову и Божић, када су фирме отпустиле раднике, када су путеви завејани, огрев прескуп, плате јадне… видели би свој учинак и рејтинг. Али у априлу трава је зеленија…

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.