Sledeće nedelje odluka o uvodjenju kovid propusnica i u druge objekte

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je  da će sledeće nedelje biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će, između ostalog, biti razmatrano eventualno uvođenje kovid propusnica i u drugim objektima.

“Učili smo od drugih zemalja i članica Evropske unije, gledamo kako da nešto ima efekat, a da ne bude marketinška mera koju će svi da pozdrave, ali da u praksi ne znači mnogo”, rekla je  premijerka Ana Brnabić dodajući da je primarno da se smanje zloupotrebe.

U ranijim izjavama članova medicinskog dela Kriznog štaba moglo se čuti da je njihovo stanovište da kovid propusnice treba proširiti I na druge zatvorene prostore . Brnabić je potvrdila da je to upravo stav medicisnkog dela Štaba I dodala da je njihov predlog da se kovid propusnice uvedu 24 časa u svim zatvorenim prostorima, osim u prodavnicama, ali da je važno pitanje kako sprovesti kontrolu poštovanja te mere.

“Hteli smo da pošaljemo jasnu poruku da će se širiti obim kovid propusnica, ali tako da to može da se sprovede i da se sankcionišu oni koji krše tu meru,” objasnila je Brnabić, dodavši da je to razlog zašto se ide u postepeno uvođenje.

U Valjevu najveći broj uostiteljskih objekata ne radi nakon 20h dok je pitanje koje se sve češće postavlja , kako organizovati proslave Nove godine  s obzirom da brojne firme svoje proslave organizuju nekoliko dana pre zvaničnog datuma. Ukoliko Krizzni štab sledeće nedelje odluči da produži važenje kovid propusnica I ujedno ih uvede I na drugim mestima , svi su izgledi da bi bilo kakve proslave mogle biti organizovane jedino u privatnim kućama I stanovima.

 

2 comments on “Sledeće nedelje odluka o uvodjenju kovid propusnica i u druge objekte

  1. Анонимни

    Primenjuje se postupak “kuvane žabe”. Kada kolektivno shvatimo šta se dešava, plašim se da će biti kasno!

    Reply
  2. Милош Марјановић

    Санкционисати не значи казнити, већ наградити. Провери премијерко правопис Матице српске па даји изјаве

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.