Ispunjeno obećanje borcima

      1 коментар на Ispunjeno obećanje borcima

Povodom još jednog ispunjenog obećanja za borce od strane resornog ministarstva , Udruženje boraca rata od 1990 izdalo je sledeće saopštenje za javnost:

“Obaveštavamo svu javnost Srbije i boračku populaciju da je ispunjeno još jedno obećanje na razgovorima koji su se desili u predsedništvu Srbije.

Neko je promenio pravo sticanja automobila na sedam godina teškim ratnim vojnim invalidima bez ruku, nogu ili očiju.

Neverovatnom uredbom to pravo je promenjeno pa su teški ratni vojni invalidi odbijani jer im je traženo da nemaju obe ruke ili noge i da ne vide i da su ratni vojni invalidi 1 kategorije i ista je glasila  u članu

Član 90.

Pravo na novčanu naknadu za nabavku putničkog motornog vozila korisniku pripada svakih sedam godina. Rok od sedam godina za ponovno priznanje ovog prava računa se od dana isplate prethodno priznatog prava.

Član 91.

Novčana naknada za nabavku putničkog motornog vozila utvrđuje se u iznosu šesnaest osnovica.

Član 92.

Ministar propisuje oštećenja organizma po osnovu kojih se može ostvariti pravo na novčanu naknadu za nabavku putničkog motornog vozila.

Tražili smo od našeg resornog ministra prof dr. Darije Kisić Tepavčević da se tako nehumana i nakaradna uredba izmeni i to je urađeno i objavljeno u Sl. Glasniku 107/21 i stupa na snagu 8 dana od objavljivanja.

Sada uredba glasi u članu 89 na koju ratni vojni invalid 1 grupe ima pravo na novčanu nabavku putničkog automobila u članu 1 stav 2 posle alineje šeste dodaje se alineja sedma koja glasi:

,,122 Amputacija jedne ruke i jedne noge ili potpuna neupotrebljivost jedne ruke i jedne noge(1 grupa)“

i u članu dva glasi da stupa na snagu 8 dan od dana objavljivanja u Sl glasniku.

Ovo je veliko ispravljanje nepravde za teške ratne vojne invalide 1 grupe bez ruku, ruke, nogu ili noge i to je veliki uspeh svih nas a posebno Lj. Bradića koji je pokrenuo to pitanje na razgovorima u predsedništvu Srbije sa Ivicom Kojić pefom kabineta predsednika i ostalih prisutnih a Ministarka prof dr Darija Kisić Tepavčevič koja je učestvovala u radu imala je razumevanja kao veliki humanista da izvrši tu izmenu u skladu sa zakonom i ispravi veliku nepravdu prema teškim ratnim vojnim invalidima bez ruku ili nogu..

Gvozdeni puk Valjevo i Srbije i

Udruženje boraca Valjevo

Predsednik Dejan Milošević Kuna i

Gen sekretar

Bradić Ljubomir”

 

1 comment on “Ispunjeno obećanje borcima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.