Zavod ponudio edukaciju i predavanja, još se niko nije javio

Valjevski Zavod za javno zdravlje obratio se još 12 oktobra komandantima okružnog i
gradskog štaba za vanredne situacije (načelniku okruga I gradonačelniku), kao i svim školama sa preporukama za postupanje u cilju većeg obuhavata imunizacije. Zavod u dopisu ponudio održavanje tribina I edukaciju. Do sada se za predavanja javila jedino kompanija Hisense Gorenje I to na svoju inicijativu.

Još 12. oktobra  Zavod za javno zdravlje obratio se dopisom nadležnima na više nivoa odlučivanja kada je u pitanju epidemija korona virusa Preporukom u kojima se navodi da je procenat vakcinisanih na nivou grada 43% dok je taj procenat na nivou okruga 37%.

Zavod navodi da se procesi radamogu u potpunosti ostvariti prisustvom zaposlenih nasuprot riziku od zaraze I odsustva sa rada I stim u vezi preporučuje različite oblike stimulacije zaposlenih: novčane stimulacije, slobodni dani ili neki drugi oblik koji poslodavac može da sprovede.

“Zavod za javno zdravlje spreman je da učestvuje u predavanjima, tribinama, prezentacijama I ostalim vidovima obraćanja obraćanja I komunikacije  cilju promovisanja značaja imunizacije. U tom cilju Zavod očekuje saradnju I učešće lekara Doma zdravlja, lekara specijalista kao I podršku grada I Okruga počev od ustupanja prostora za edukacije do medijske podrške I ostalih vidova saradnje”, navodi se izmedju ostalog u dostavljenim preporukama.

Kako saznajemo ovim povodom još uvek se niko od nadležnih nije obratio Zavodu .Izuzetak je kompanija Gorenje koja je samoinicijativno zatražila saradnju.

U trenutku kada nasuprot vrlo niskom procentu vakcinisanih gradjana stoje zabrinjavajući brojevi umrlih nejasno je zašto nadležni nisu zainteresovani za bar edukaciju gradjana. Zanimljivo je da od početka procesa vakcinacije još uvek nisu saopšteni podaci o broju vakcinisanih zdravstvenih I prosvetnih radnika  u Valjevu već se govori isključivo o ukupnom procentu vakcinisanih gradjana.

Kada su u pitanju oblici stimulacije država Srbija pre više meseci svim vakcinisanim gradjanima uplatila je na račune iznos od 30 evra u dinarskoj protivvrednosti.

 

3 comments on “Zavod ponudio edukaciju i predavanja, još se niko nije javio

  1. Goran Markovic

   ,,Branko,, Lepo je sto me pratite pa i u ovom segmentu mog zivota , uvek ako treba za gradjane ,pacijente , za moju Ustanovu spreman kao zapeta puska a mogu da vas malo i edukujem na drugaciji nacin, a sami znate da znam ko ovde svrlja i samo to mozete drugo nista ,Sto se tice predloga Zavoda za javno zdravlje mislim da je jako dobro iz vise razloga i sama Drzva je pomogla , nagradila gradjane i smatram da tako treba da urade i druge Ustanove , Firme kako Drzavne tako i privatne , Skole, Obdanista jer to je nesto sto bi trebalo da podigne svest gradjana gde mogu postaviti pitanja i dobiti prave odgovore od zaista strucnih lica iz Zavoda za javno zdravlje a u interesu svih ..Sto se tice Nacelnika Kolubarskog Okruga , pa Gorane Milivojevicu evo prilike da se uradi nesto sto je zaista u interesu gradjana a ne ,,boli ,, nista.

   Reply
   1. Istina

    To kada kažete država je pomogla, kao da nam je pomogao neko treći… Država treba da preduzima mere, organizuje društvo u svim segmentima…
    Kod nas se pokazalo da smo mi takav narod gde svest ne može da se nadogradi, promeni edukacijama i sa kolačima…, kod nas na građane država mora da deluje sa oštrijim kaznenim merama, naravno pre toga sve spakovano u državne zakone i uredbe…Kaznene mere u svim oblastima moraju da s prilagode pojedincima i u skaldu sa svojim mogućnostima da se određuje kazna, a ne svima isto…
    Nema nama cile mile, zato smo tu gde jesmo. Tona peleta 320 evra, kubik drva 8.000 dinara i kažu nema inflacije… Nema ko da rukovodi i organizuje državu, pukli smo po svim šavovima…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.