Postavljena spomen ploča borcima

Spomen ploča poginulim borcima i umrlim ratnim vojnim invalidima u ratovima od 1990. godine, zastave Srbije i grada Valjeva su postavljeni na zid prostorija Udruženja boraca Valjevo. Tim povodom ovo Udruženje izdalo je saopštenje za javnost .

Nakon postavljanja table , po otvaranju ulice Vuka Karadžića, kako najavljuje Udruženje, uslediće I svečano otkrivanje Spomen ploče i osvećenje uz prisustvo predstavnika eparhije i predstavnike grada Valjeva- gradonačelnika, porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, članove izvršnog, nadzornog i verifikacionog odbora, predsednika Skupštine udruženja, predsednik Udruženja boraca Gvozdeni puk Srbije Dejan Milošević Kuna iz Kuršumlije, članovi izvršnog odbora Gvozdenog puka Srbije Arunović Dragan iz Ljiga, Novak i Sandra Pudarević iz Podrinjske Loznice i Branko Mišić iz Osečine uz poštovanje protivepidemioloških mera.

“Želja da Spomen ploča ugleda svetlost dana postala je konačno i stvarnost, a to su zaslužili Heroji Srbije i grada Valjeva čija se zlatna imena nalaze na Spomen ploči. Naše žrtve treba da vide svi van naše zemlje, a mladi da čitaju i uče kako se nesebično brani svoj narod i država Srbija. Zahvaljujemo se zanatskoj radnji ,,Trgometaling Valjevo“ i našem ličnom prijatelju Srećku Niniću koji je besplatno uradio elemente za držanje Spomen ploče i zastava i zajedno sa radnicima i članom udruženja S. Vojisavljević, L. Ninković i Z. Bošnjaković postavljena je Spomen ploča i zastave.Nas 10, dali smo  16 godina  života u Udruženju boraca Valjevo  i ovako se radilo dan i noć i nikome nećemo više dozvoliti glupo pitanje i komentar jer je bilo dosta i nismo dužni to da slušamo više od onih koji nikada ništa nisu uradili za svoj narod i boraču populaciju”, navodi se u saopštenju za javnost koje potpisuju Udruženje boraca Gvozdeni puk Valjevo i Srbije predsednik,Dejan Milošević Kuna I Udruženje boraca Valjevo Gen sekretar i predsednik Lj. Bradić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.