Dveri izlaze na izbore sa ili bez ostatka opozicije

Na sednici Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri, koja je  održana u Užicu, doneta je odluka da Dveri izlaze na izbore 3. aprila sledeće godine na svim nivoima.

“Posle više od godinu dana zamajavanja od strane vlasti u vezi sa međustranačkim dijalogom oko poboljšanja izbornih uslova na dva koloseka, Glavni odbor Dveri ocenjuje da su istekli svi rokovi za dogovor i da je ostalo manje od šest meseci do izbora. Zato više nećemo čekati bilo kakve razgovore sa vlašću već idemo na izbore i u direktnu borbu za podršku i glasove građana bez obzira na izborne uslove. Od novog bojkota, kukanja i povlačenja nema ništa, kao ni od lažnih poziva na ulične proteste. Sigurni smo da će istu odluku uskoro doneti i svi drugi u opoziciji iako to izbegavaju da kažu ovako otvoreno i pošteno kao mi sada i na vreme”, navodi se u zvaničnom saopštenju Pokreta Dveri objavljenom na sajtu ove organizacije.

Dveri navode I da  posle više od godinu dana zamajavanja od strane opozicije koja u tom periodu nije imala niti jednu zajedničku akciju protiv vlasti, Glavni odbor Dveri je odlučio da krene u predizborne pripreme kao da će na izbore izaći samostalno.” Ostajemo otvoreni za saradnju unutar opozicije, ali više nećemo čekati nikoga i ništa jer je ostalo veoma kratko vreme do izbora. Protivimo se bilo kakvim pokušajima pravljenja monopola u opoziciji i ukoliko nema dogovora oko zajedničkog izlaska na izbore u jednoj ili više opozicionih kolona, Srpski pokret Dveri će na izborima na svim nivoima iduće godine nastupiti samostalno. Dveri će imati i svog predsedničkog kandidata ukoliko ne dođe do dogovora oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije i naš predsednički kandidat biće predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.”, navodi se u Saopštenju.

Glavni odbor Dveri podseća javnost i opozicione kolege da je Boško Obradović bio najaktivniji i najbolji narodni poslanik u skupštinskom sazivu 2016-2020, da je organizator i učesnik svih protesta i demonstracija protiv vladajućeg režima, da je otkrio niz afera kriminala i korupcije u vrhu vlasti, kao i da je jedan od retkih opozicionih lidera koji nije bio na vlasti i predstavlja jednu novu generaciju srpskih političara, što je najčešći zahtev građana kada se radi o Vučićevom protivkandidatu.

Srpski pokret Dveri smatra da je Boško Obradović najbolje rešenje za zajedničkog kandidata opozicije na predsedničkim izborima među aktuelnim liderima opozicije i da jedini može da pobedi Vučića u direktnom TV duelu i na izborima, kao i da se obrati dosadašnjim biračima vlasti, što je od velikog značaja za pobedu. Kao što je Vojislav Koštunica bio prirodan izbor za zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije 2000. godine, tako je to danas Boško Obradović kao istinski patriota koji nije bio na vlasti. Srpski pokret Dveri je spreman da čuje i druge predloge i uporedi političke biografije raznih potencijalnih kandidata, ali više nismo spremni da gubimo vreme u praznim opozicionim pričama.

“Za nas je od danas počela predizborna kampanja i koliko od sutra će sa radom početi Centralni izborni štab Dveri.Ostalo je veoma malo vremena, posebno u uslovima pandemije i medijskog mraka u kome živimo, da se obiđe Srbija i da građani čuju da postoji alternativa koja se zalaže ne samo za promenu ove kriminalne i nedemokratske vlasti već i kompletnog korumpiranog političkog i pravosudnog sistema koji se ovde nije menjao više od 30 godina. To je upravo ona najvažnija politička ideja sa kojom Dveri izlaze pred narod i traže podršku da u Narodnoj skupštini budu nezavisni kontrolor kako ove tako i svake sledeće vlasti. Kao neko ko ne pripada ni sadašnjoj ni bivšoj vlasti – mi to možemo”, navodi se u saopštenju.

 

 

6 comments on “Dveri izlaze na izbore sa ili bez ostatka opozicije

  1. Građanin

    Kada služba kaže,e sada moraš,jer vam sada jasno što je propao 5 Oktobar i ko bira vlast

    Reply
  2. Dragan

    Od bojkota nema više koristi opozicija već Vučić.Pregovori su propali i uslovi su još gori.Boriti se treba i kada uslovi nisu dobri,nema lake pobede !

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.