Natalija Kulinčević i Marko Ćesarević prvaci države u kriterijumskoj vožnji

Biciklisti valjevskog Sputnjika osvojili  ukupno 5 novih medalja na državnim prvenstvima

Proteklog vikenda u Čačku su održana državna prvenstva u drumskoj brdskoj i kriterijumskoj vožnji.Titule prvaka države osvojili su u kategoriji mlađih poletaraca Natalija Kulinčević i Marko Ćesarevića u kriterijumskoj vožnji, dok su na brdskom prvenstvu vicešampioni Srbije postali mlađi kadet Igor Davidov i Natalija Kulinčević, a  njena sestra Nikolija Kulinčević je bila treća u trci mlađih kadetkinja.

Osvajači medalja su obradovali sve ljubitelje ovog sporta u Valjevu ovim rezultatima koji su kruna uspešne sezone svih članova BK Sputnjik, a još poneka medalja je izostala usled bolesti nekoliko takmičara među kojima je bolest najviše omela i najboljeg valjevskog biciklistu  Bogdana Angelovskog. Od ostalih članova biciklističkog kluba Sputnjik nije ostvaren očekivan rezultat mada plasmani između petog i desetog mesta zaslužuju pažnju.

Sa osvojenih novih pet medalja na državnim prvenstvima, BK Sputnjik je 2021. godinu zaključio sa  ukupno 22 medalje od čega je čak 8 titula prvaka Srbije, kao i sa dva reprezentativca koji su branili boje naše zemlje na trkama u inostranstvu, a takođe i sa još dva kandidata za najdraži nacionalni dres što je sve ostvareno u zaista skromnim uslovima ali veliki trud i zalaganje mladih sportista, podrška roditelja i trenera predstavljaju nemerljiv uspeh i ovog kluba i  valjevskog biciklističkog sporta uopšte.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.