Čišćenje deponije na Divčibarama

Prema projektu prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini, gde je grad Valjevo na konkursu Ministarstva zaštite životne sredine za dodelu sredstava za realizaciju ovog projekta dobilo sredstva u iznosu od 932.000 dinara, dok je iz budžeta grada Valjeva izdvojeno 233.000 dinara, predviđeno je čišćenje sedam divljih deponija na teritoriji grada Valjeva, koje su u najlošijem stanju.

U toku je čišćenje divlje deponije na Divčibarama, gde su uključena mnoga vozila, mašine, kao i radna snaga.

Do sada su uklonjene najkritičnije deponije i to su: Kamenitovac, Senjevac, Dupljaj, Rađevo selo ( Rađevačka šuma ) i Sedlari. Svaka od navedenih deponija je urađena detaljno i u koordinaciji sa Gradskom upravom.

Nabavkom novog buldožera koji je namenjen radu na deponiji, prema rečima v.d. direktora JKP „Vidrak“, biće omogućen optimalan rad vozila koji prevoze otpad, kao i održavanja puteva koji vode do radnog tela deponije.

 

 

3 comments on “Čišćenje deponije na Divčibarama

  1. Alex

    Nadam se da ovo nije Sizifov posao. I ranije su bile akcije ciscenja vecih i manjih deponija, akcije posle prvomajskih uranaka, na Gradcu, itd. Bojin se da isti entuzijasti i ekipe, plus JKP Vidrak sada, ciste za istim grupama nasih sugradjana. Njima je lepo i lako, dok drugi ciste za njima. Pozdravljam akciju, koja je organizovana i placena na nivou drzave, i nadam se da ce svest odredjenog broja stanovnika podici na visi nivo.

    Reply
  2. Smecar

    Deponija u vazdušnoj Banji,to može samo u Valjevu,zar ta deponija nije bila potpuno zatvorena?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.