GO POKS:Nonsens nad nonsesima

GO POKS Valjevo je povodom proglašenja Aleksandra Vučića za počasnog građanina Valjeva izdalo saopštenje koje prenosimo u celosti:

“Počast za nešto što će možda biti, a zaborav za ono što jeste bilo-nonsens nad nonsensima

Dana 27. jula 2021. godine predsednik Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, je odlukom gradske skupštine Grada Valjeva na predlog odbornika SPS-JS proglašen počasnim građaninom Grada Valjeva.U obrazloženju se ne navodi ništa što je gospodin Vučić uradio za naš grad, a i ne može da se navede jer nije uradio ništa, već se pominje sve ono što će učiniti u bližoj i daljoj budućnosti. Predsedniku republike Srbije čestitamo na ovom visokom priznanju, a predstavnike lokalne vlasti, čiju većinu čini SNS, pitamo kada će izvršiti svoju dužnost i odati priznanje ljudima, znamenitim Valjevcima, koji JESU učinili mnogo ne samo za Valjevo već i za čitavu Srbiju?

Mi dole potpisani shvatamo, ali ne opravdavamo, da  GO SNS-a mora da pokriva afere Krušik, Jadar, kasarna Kadinjača,  kupovina Valjevske pivare, loše rukovođenje JP „Vidrak“, sramotu 21. veka da valjevska sela nemaju struju i vodu ili ih imaju ograničeno, nesposobnost rešavanja aerozagađenja u Valjevu, pretvaranje istog GO u Nacionalnu službu za zapošljavanje i slično, ali ne razumemo zašto je potrebno zarad dnevne politike pogaziti besprimerne žrtve i velika činjenja velikih ljudi rođenih u Valjevu, nekadašnjem Srezu Valjevskom i Kolubarskom okrugu.

Ovim saopštenjem javno pitamo čelnike našeg grada kada će odati počasti onima koji su im omogućili budućnost u kojoj se danas bahate?Nema potrebe da ih posthumno odlikuju laskavim priznanjima, ali bi bilo lepo da im u gradu na Kolubari podignu spomenike i ulice i trgove nazovu njihovim imenima.

Obaveštavamo GO SNS-a da je u Valjevu rođen četnički vojvoda Bogdan Jugović Hajnc, oficir Srpske vojske poginuo na Petljaricama bez roda i poroda boreći se za oslobođenje Srbije. U svom rodnom gradu nema ni ulicu, a kamoli spomenika. Sramota je što ulica koja nosi ime dr. Milorada Gođevca nije u centru grada već u široj okolini. Još veća sramota je što u Valjevu nema spomenika vojvodi Vojislavu Tankosiću jer ne samo da je rođen u Srezu Valjevskom već je u našem gradu držao školu za obuku četnika. A gde je spomenik knjeginji Persidi Karađorđević, rođenoj Nenadović majci kralja Petra I?

Poštovani čelnici grada kada ste se već ugledali na Šabac pri dodeli priznanja trebali ste da vidite i spomenik vojvodi Brani Jovanoviću, a ne samo ono što Vama odgovara. Svojim nečinjenjem, a još više svojim činjenjem, ispadate smešni čak i očima onoga koga želite da impresionirate i da mu se umilite.

Gradski odbora POKS-a i Udruženje građana „Voja Tankosić“ ne podržavaju odluku gradske skupštine.

GO POKS Valjevo

UG „Voja Tankosić“ Valjevo: predsednik Miroljub Marić”.

4 comments on “GO POKS:Nonsens nad nonsesima

 1. NapreDNO

  A sto se odbornik nije javio da kaze koju rec? Mozda prpa, a? Zar vi niste Vuckovi?😂

  Reply
 2. ekonomista

  Uvek sam se pitao da li je Valjevo pretežno partizanski ili četnički kraj?

  Reply
 3. Koks

  Da vam nije tog Vučića ne biste ni prešli cenzus, najviše ste vi profitirali od njegove odluke.

  Reply
 4. Дверјанин014

  Одборник Вам није реч проговорио до сада у Скупштини. Вучићевци, не глуматајте

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.