Humanitarni koncert za Mihajla

U sredu, 4. avgusta, sa početkom u 19 sati u Muzičkoj školi „Živorad Grbić“ novoosnovani muzički sastav „EmotiVAcija“ prirediće humanitarni koncert za pomoć malom Mihajlu Cvetojeviću (2019.) koji boluje od teške neuromišićne progresivne bolesti. Sastav koji čine: Oliver Stanarević, Lazar Isidorović, Teodora Janković, Aleksandar Tomić i Luka Jezdić prirediće koncert popularne muzike na jedan, kako kažu, drugačiji način i na višem umetničkom nivou, a svi Valjevci su dobrodošli da u njemu uživaju i svojim donacijama pruže pomoć malom Mihajlu.

„Na ideju smo došli u jednom neformalnom razgovoru u okviru našeg novoosnovanog sastava. Razmišljali smo šta bismo mi mogli da uradimo da nekom pomognemo i odlučili smo se za muziku jer se time bavimo i to nam dobro ide, tako kažu. EmotiVAcija je kovanica nastala u pauzi između proba i predstavlja sintezu reči emocija i motivacija. Motivacija može da bude emocija, ali i da izazove neku vrstu emocije. Mi smo se odlučili da naša motivacija na ovom primeru bude emocija“, otkrio je Luka Jezdić, član sastava „EmotiVAcija“ izrazivši veliku zahvalnost direktorki Muzičke škole mr Suzani Radovanović Perić što je otvorila vrata škole za jedan repertoar koji se u ovom prostoru do sada niije čuo, kao i Aleksandru Ranisavljeviću, prijatelju sastava „EmotiVAcija“ koji im je pomogao oko organizacije ovog koncerta.

„Mi smo počastvovani željom organizatora da Muzička škola bude domaćin ovog koncerta prvenstveno zbog njegovog povoda. Ovo nije prvi put da Muzička škola podržava lepe i korisne namere koje pomažu, a činjenica da će se svirati nešto drugačija muzika, da će se svirati posle godinu dana pauze kada su javni nastupi u pitanju u Muzičkoj školi i to u avgustu i od strane muzičara koji su velikom većinom bivši učenici ove škole, nije dala prostora da se ideja razmatra, nego da se samo prihvati. Verujemo da će koncert biti na visokom umetničkom nivou i da će ta muzika napraviti rezultat koji koncert treba da obezbedi, da ćemo pomoći Mihajlu“, rekla je ovim povodom direktorka Muzičke škole mr Suzana Radovanović Perić.

Svi Valjevci dobre volje i želje da pomognu, ali i svi oni raspoloženi za sjajnu muziku, pozvani su da u sredu u 19 sati dođu u Muzičku školu „Živorad Grbić“ i da svojim prisustvom doprinesu jednom humanom činu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.