Mnogo prepreka do plasmana

Tara Čulić, naša sugrađanka, učenica od jeseni, šestog razreda O. Š. „Nada Purić“ , koja ove sezone vozi za ekipu „Capriolo“ iz Bačke Topole, do sada dvanaestostruki prvak Srbije u svim kategorijama biciklizma, nastupila je na trodnevnoj međunarodnoj trkci “ Kids tour of Slovenia“ kao član reprezentacije Srbije za devojčice do 13. godina.

 Prvi dan-prvi maler. U petak, 04.07.,Prvog dana trke, u Dolenjskim Toplicama, vožena je prva etapa – brdska trka, u kojoj se očekivao visok plasman jer je Tara specijalista za brdsku vožnju. I pored nepovoljnog startnog mesta i gužve na startu (sredina od 78.takmičara),Tara je povela u trci a kada je započeo finiš za što bolje vreme,  spao joj je točak. Tara je digla točak i biciklu, odbacila-skinula sprinterice (u kojim je teško i hodati) i trčeći bosa nastavila ka brdskom cilju. Posle preko 2. minuta takvog trčanja, stigla je do gledaoca i iz publike su joj namestili točak te je Tara  nastavila da vozi, ali sada bosa što je posebno bolno obzirom na konstrukciju pedale. Završila je prvi dan na 5-om mestu sa zaostatkom  1minut i 44.sekunde od prvoplasirane.

Drugi dan-drugi maler. U subotu, 05.07., vožena je druga etapa – kriterijum, ulicama Kostanjevice na Krki (15.krugova po 780.metara). Na samom startu (Tara je startovala kao 55.-ta), posle samo 30. metara, desio se pad 15.-tak takmičara, među njima i Tare koji su zbog tog pada, zaostali oko 300m od vodeće grupe pa taj zaostatak nisu uspeli da do kraja etape nadoknade. Tara je etapu završila kao 6.-ta a u generalnom plasmanu kao 5.a. Treći dan – treći maler.

U nedelju, 06.07.,vožena je treća etapa – kružna trka u Novom Mestu, sa jednim brdskim i jednim letećim ciljem. Želja da prebrodi dva malera i pokaže svoj kvalitet, doveo je ubrzo Taru na čelo cele grupe(dečaci i devojčice od 13 do 15 godina). Pri prilazu prvoj okretnici, kada se iz pune brzine skoro zaustavlja, Tara je „išaltovala“ menjač i kada je po skretanju „zapela“ lanac joj je spao. Opet je bilo guranja bicikle dok joj iz publike nisu raspetljali zgužvani lanac. Na kraju, i pored svega pretrpljenog, Tara je najbolji srpski reprezantivac- takmičar u svojoj kategoriji, trku je završila na 5-om mestu u generalnom plasmanu.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.