Bogdan Angelovski prvak Srbije – Tri ekipe BK Sputnjik šampioni države

Na MTB državnom prvenstvu koje je u nedelju održano u Raškoj, biciklisti Valjevskog Sputnjika osvojili su 4 titule prvaka.

Kadetski reprezentativci Bogdan Angelovski i Borisav Đurić, u velikom stilu i solo vožnjom na teškoj i zahtevnoj stazi, okitili su se zlatnom i srebrnom medaljom što je uz plasman Nenada Nikolića na sedmo mesto donelo titulu ekipnog prvaka države za BK SPUTNjIK.

 Šampionskim titulama okitile su se i ekipe mlađih poletaraca i mlađih kadetkinja, dok su vicešampioni Srbije ekipe mlađi poletaraca i mlađih poletarki najboljeg biciklističkog kluba u gradu na Kolubari. U pojedinačnim plasmanima, Natalija Kulinčević je osvojila drugo mesto, poletarka Mila Starčević i mlađi kadet Igor Davidov su osvojili bronzane medalje. Četvrti u svojim kategorijama su bili Marko Ćesarević i Nikolija Kulinčević, peti su  Marija Ćesarević, Natalija Tošić i Sava Starčević a na šestoj poziji državno prvenstvo je završio Stefan Simović. Plasmane do desetog mesta ostvarili su i Đorđe Pavić i Anastasija Tošić koji su sa ostalim svojim klupskim drugovima, borbenim vožnjama, svako pojedinačno, doprineli osvajanju medalja u ekipnim konkurencijama.

Dominaciju biciklista Sputnjika prepoznali su i selektori reprezentacije Srbije koji su Bogdana Angelovskog i Borisava Đurića uvrstili u četvoročlani tim koji će početkom avgusta predstavljati našu zemlju na balkanskom prvenstvu koje se održava u Bihaću.

1 comment on “Bogdan Angelovski prvak Srbije – Tri ekipe BK Sputnjik šampioni države

  1. Mod

    Браво децо, ви сте светлост овог града ! Само напред !

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.