NS: Sumnjamo da postoje malverzacije i zloupotrebe

Gradski odbor Narodne stranke u Valjevu izrazio je sumnju o mogućim malverzacijama i zloupotrebama u slučaju rekonstrukcije Doma zdravlja, ali i sukobu interesa članova Veća , odeljenja za urbanizam i glavnog urbaniste po pitanju izdavanja dozvola za gradnju i ekskluzivnih lokacija.

„Simptomatično je da je ista firma koja je dobila ovaj posao , 4200 kvadrata bez rekonstrukcije potkrovlja koje nije rešeno, posao uradila za 400 miliona dinara što iznosi oko 800 evra po kvadratnom metru. Simptomatično je da je firma koja je dobila ovaj posao , redovno dobija poslove i po drugim gradovima Srbije koji se finansiraju direktno preko Kancelarije za javna ulaganja što upućuje da se ovde radi po jednom vrlo razradjenom planu i logistici da se preko višestruko uvećanih faktura , formira jako visoka cena, da se novac izvuče iz budžeta, a potom nakon same realizacije prelije u privatne džepove“, rekao je Miloš Milivojević predsednik GrO Narodne stranke.

On je naveo da su dobili informaciju da novoizgradjeni objekat od poda do krova košta oko 350 evra po kvadratu pa i uputio javnost da sami naprave razliku u  ceni koja je ostvarena na radovima u Domu zdravlja. Milivojević kaže da će ova stranka angažovati i veštaka i tražiti informacije o radovima , a potom obavestiti javnost.

„Da razjasnimo mi nismo protiv radova na Domu zdravlja i to je potrebno gradu, ali mi samo sporimo cenu i sumnjamo da je došlo do malverzacija i bespravnog bogaćenja“, rekao je Milivojević.

Na pitanje novinara o kom izvodjaču se radi Milivojević je rekao da nije moralno iznositi imena kada postoji samo sumnja , a ne i dokazane činjenice. Milivojević takodje nije znao koliko je izvodjača učestvovalo na tenderu niti sume sa kojima su konkurisali.

Predsednik Izvršnog odbora stranke u Valjevu Ivan Malešević pak izrazio je sumnju da postoji sukob interesa u Gradskoj upravi gde je, kako kaže, po informacijama kojima raspolaže, leglo kriminala.

„Sve informacije upućuju na sukob interesa u kojima se nalaze pod jedan, članovi Gradskog veća, posebno članovi Veća vezano za urbanizam, pod dva, načelnik odeljenja za urbanizam i pod tri glavni urbanista.Oni su ti koji odlučuju gde će ko da radi , izdaju uslove i ekskluzivne lokacije“, rekao je Malešević  i dodao :“Svi će morati da odgovaraju za svoja nedela . Mi smo o tome već govorili , a ono što je novo jeste da arhitekta u Gradskom veću poseduje svoj Projektni biro i koji obezbedjuje ispod žita za pojedine firme potrebne dozvole i ekskluzivne lokacije“, rekao je Malešević.

Na pitanje Vamedie ko je osoba o kojoj se govori , Malešević je rekao da se zna ko je arhitekta u Veću. „Naravno da je u sukobu interesa ako ima svoju firmu i nalazi se u Gradskom veću“, pojasnio je Malešević.

Vamedia je takodje postavila i pitanje o kojim firmama se radi kojima je kako već kaže, „arhitekta namestio poslove i uslove“ ? „Ne bih sad ulazio u detalje i imenovao firme. Na nekoj od narednih konferencija ćemo izneti o kojim se firmama radi. Ne bih sad da  ne bih ugrozio naše izvore informacija“.

Malešević potom nije mogao da kaže ni o kom broju se firmi radi već je rekao da se radi o nekoliko firmi i da gradjani znaju koje firme rade i napreduju.

Istovremeno na pitanje da li su podneli krivične prijave ukoliko postoje svedoci i dokazi, Malešević kaže da će to tek uslediti i da oni za sada nemaju dokaze već iznose sumnju.

18 comments on “NS: Sumnjamo da postoje malverzacije i zloupotrebe

 1. Sns bot bot

  Sns bot odbor, nista bitno. Jedina je razlika sto oni smeju u javnost, ne kriju se kao Ivkovici i Trifunovici iz Djilasovog sns bot odbora.

  Reply
 2. Дверјанин014

  Валентина, трећа по реду странка! ДСС, Двери, НС! Можда је била и члан СК?

  Reply
 3. Miloš Marjanović

  350 evra kvadrat? Znači da se ovi što prave zgrade baaaš ugrađuju

  Reply
 4. Mladen

  Valentina je clan Sns u Valjevu od 2012,proverite u svojim papirima I Bazi. Zena menja stranke ko carape xaxaxa 😁

  Reply
 5. Slavica

  Toliki amaterizam u politici koji prikazuje ova skupina na slici, Valjevo nije zaslužilo! Valentina Vukojičić Stefanović, član DSS-a, SNS-a i ko zna koje sve stranke je ostala zapamćena u Valjevu kao jedan od najnesposobnijih direktora valjevskih obdaništa. U njeno vreme su deca masovno oboljevala od salmonele, uvedene su privremene mere u vrtiće i jednostavno bio je raspad sistema. Ako se ona nudi Valjevcima kao alternativa, onda SNS može da bude spokojan na sledećim izborima!
  A i teme konferencije za novinare su toliko neozbiljno i površno obrađene, da niko razuman ne može biti ubeđen ovako paušalnim konstatacijama tipa „reče mi jedan čo’ek“!

  Reply
  1. Goran Markovic

   A cija je sestra ova Vukojcic , ko je njen brat , u kojoj je on stranci , kako funkcionisu informacije i da li je istina da je ova Valentina Vukojcic nacinila nesto sto se zove kriminal kada je bila u Obdanistu .Toliko a za ostalo????

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.