SPS-JS: U gradu higijena katastrofa ranije sve bilo odlično

Koalicija SPS-JS na konferenciji za novinare iznela je stav da je stanje u gradu po pitanju higijene jako loše i za to okrivili su JKP Vidrak. Po njhovom mišljenju krivci su i aktuelna direktorka preduzeća Ksenija Badem i pomoćnik gradonačelnika Miloš Milutinović zadužen za funkcionisanje javnih preduzeća. Oni navode da je direktorka sebi podigla platu, obezbedila mobilni telefon, uvela izlaznice za napuštanje preduzeća u radno vreme. Istovremeno ova koalicija ne seća se ničega starijeg od godinu dana, ali se seća kada je kadar SPS-a bio direktor. Pomenuti odbornici ne sećaju se ni kako je njihova koalicija glasala da se nastavi objavljivanje skarednih fotomontaža novinarki.

Dragan Popović odbornik Jedinstvene Srbije u Skupštini grada kaže da naš grad ni na šta ne liči.

„Nema razlike da li ste u centru ili krenete ka periferiji, svuda je isto katastrofa. A to je slika i prilika ko vodi grad i koliko mu je stalo do njega. Taman toliko da se čoveku ne mili da izadje na ulicu . Ulice prljave , smeće na sve strane javne površine ne pokošene . Zove nas jedan čovek iz jednog naselja i kaže da će decu izujedati zmije jer travuljinu niko ne kosi.Ostao sam bez teksta. Zainteresovao sam se i saznao da nije bolje ni u drugim naseljima. O čemu se ovde gospodo iz Vidraka radi?  Pa neće moći tako. Zahtevam hitnu odgovornost direktorke Ksenije Badem. Bitno je da je podigla sebi platu sa 100 n1 120 000. Tako se u opštini priča. A gradjane ko šiša , neka crknu u travuljini. Ništa manje nije odgovoran ni Miloš Milutinović koji je odgovoran za rad javnih preduzeća“, rekao Popović.

Šef odborničke grupe Djordje Pavlović kaže da su u ovoj dborničkoj gruši zabrinuti zbog stanja u ovom preduzeću, odnosno njegovog rada. On objašnjava da je to jako zabrinjavajuće jer je Vidrak nekada bio jedno od uspešnijih javnih  preduzeća.

„Poslednjih godinu dana to preduzeće je postalo primer nesposobnosti ove vlasti. Jer to preduzeće ugrožava zdravlje i živote gradjana. Šta mogu biti uzroci tako lošeg stanja? Problem nastaje od rukovodstva. Saznali smo da je direktroka Ksenija Badem  prvu stvar koju je tražila kad je došla na posao tražila telefon od 1000 evra i tražila je da broj u sebi sadrži cifre 007. Traženje odredjenih brojeva je skupo. Znači nebriga za posao , a briga za svoju komociju. Drugo, direktorka je sebi platu povećala sa 100 na 120 000 dinara. Ne treba plata direktora da bude mala ,  ali u situaciji kada je gradonačelnik sebi smanjio platu to je vrlo neobično jer se tu očito brine o ličnim stvarima. Zatim zaposleni kažu da gospodja Ksenija zabranjuje svima pušenje osim sebii sad svi su proterani napolje da koriste duvan umesto nje , samo ona i njeni najbliži saradnici to mogu. To je nefer i nekorektan odnos prema saradnicima. To pokazuje karakter čoveka. Potom tamo su novine da zaposleni moraju da uzimaju izlaznice kao da se radi o namenskoj industriji. Ne znam kako je zamišljeno , ali za direktorku to ne važi“, rekao je Pavlović dodajući da njeni saradnici vrele dane provode u kafićima dok zaposleni na izdjubravanju rade na ovoj vrelini pa je i stanje u gradu zbog toga loše.

Još jedna od primedbi koju je Pavlović izneo odnosila se na rasadanik cveća koji je nekad Vidrak sam imao ,a  sada se cveće nabavlja iz Kragujevca. Zbog svega navedenog i Pavlović je pozvao direktorku na odgovornost.

Vamedia je najpre postavila pitanje da li je direktorka Vidraka Ksenija Badem nezakonito sebi podigla platu?

Pavlović:„Ksenija Badem je u najmanju ruku nemoralno sebi podigla platu“.

Vamedia : „Da li je to bilo po zakonu?“

Pavlović: „Ono što je nama najbitnije u ovom trenutku jeste da je nemoralno.“

Na ponovljno pitanje Vamedie Pavlović najpre kaže da to nije ni značajno , ali potom menja mišljenje i dodaje da jeste značajno i da će to proveriti.

„To zahteva ozbiljne provere i mora se ozbiljno proučiti, ali kada pogledamo zaposlene i njihove plate , u jednom trenutku 60% zaposlenih je bilo ispod minimalne zarade?“

Kako je Pavlović u govoru istakao da je stanje loše u proteklih godinu dana Vamedia je postavila pitanje da li to znači da je bilo dobro u prethodne 4 godine? Odgovor je bio da je stanje bilo sigurno bolje. Na pitanje Vamedie da li bi onda mogao da prokomentariše desetine tekstova Vamedie u protekle 4 godine o nepokošenoj travi, neiznošenju smeća, prljavim ulicama i fotografije koje su tada uz tekstove objavljivane,  odgovor  je pokušao da da Dragan Popović koji je rekao da su oni odbornici od pre godinu dana , ali je novinar Vamedie insistirao da na pitanje odgovori Pavlović koji je u proteklom periodu bio sekretar Skupštine.

Pavlović kaže da stanje u gradu nije bilo nikada idealno jer grad ima 89000 stanovnika i da nismo na stepenu razvoja kao neke evropske zemlje. „Moj posao nije nikada bio da pratim javna preduzeća , bio sam odgovoran za jedno javno preduzeće, iako nije bilo idealno. bilo je bolje.“

Na pitanje Vamdie zašto, ako je sve bilo tako dobro odbornici SPS-a  nisu poslali demanti na tekstove i fotografije Vamedie u kojima bi naveli da su objavljene neistine, Pavlović kaže da to nikada nije bila njegova odbornička grupa . „To je bila odbornička grupa SPS-JS koja je bila deo vladajuće koalicije koja je na sastanku sa gradonačelnikom i zamenikom često skretala pažnju na stanje u gradu“.

Ne treba zaboraviti da javnost nikada nije bila informisana o sastanku sa rukovodstvom, a na kom je odbornička grupa SPS-JS tražila poboljšanje situacije vezane za higijenu.

„Šta je bilo ranije , molim Vas mi nećemo da se upuštamo šta je bilo pre godinu dana . Vi stalno potencirate šta je bilo pre tri godine , dve , ali mi sada gledamo šta je“, prokomentarisao je Popović.

Na konstataciju Vamedie da li se može reći da „gledaju“ tek od kad su odbornici opozicije, Popović kaže da ih zanima samo od kako su oni odbornici. „Šta je bilo ranije to ste trebali ranije tad da pitate“! rekao je ljutito Popović povisivši ton.

Novinar Vamedie je naveo da je tada postavljanje pitanja bilo nemoguće jer je isti novinar Vamedie izbačen sa sednice  i sale jer im nije odgovaralo kucanje i zvuk tastature.

Slavica Vujanac Vamedia: „Ja ne znam da li Vi sada mene ne prepoznajete kad to kažete , možda zato jer sam pristojno obučena, a navikli ste da plaćate ljude da objavljuju foto montaže moje glave na telima golih žena , da li me ne prepoznajete zbog toga?

Iako je Pavlović na ove reči konstatovao samo „Nemojte molim Vas, to su bili neki drugi odbornici“, ostaće zabeleženo da je Djordje Pavlović bio sekretar Skupštine u trenutku kada je na sednici odbornik Lokalnog fronta Ljubomir Radović izneo predlog pokazavši tekst koji je u zaglavlju imao skarednu fotomontažu  Slavice Vujanac i zatražio da se prekine finansiranje medija koji objavljuju takve sadržaje , isti Pavlović se smeškao na fotografiju kao i većina odbornika. Na istoj sednici odbornica, tada JS, Mila Grujičić verbalno je osudila Radovića što takve stvari iznosi , ali istovremeno kao i ostali odbornici u Sali SNS SPS glasala da se takve objave nastave.

Najveći broj istih odbornika sada je ponovo u Skupštini grada.

S.V.

40 comments on “SPS-JS: U gradu higijena katastrofa ranije sve bilo odlično

 1. Vladimir

  Pa normalno da je Ksenija kriva, u firmi je opšte rasulo i javašluk a sve zahvaljujući njoj!

  Reply
 2. svedeok

  Sram te bilo Pavloviću. Misliš da s ezaboravilo kao si i na koji način stigao u to javno preduzeće, kkao si i nakoji način manipulisao radom Skupštine grada sa posicije sekretara. zaboravio siu kao ste se ti i tvoje kolege odbornici, poebno Mila Grujičić, zaposlili u javnim predeuzećima, kkao ste s eponašali prema novinarkama u sali i van.
  Sram vas bilo.
  Istina uvek izađe na videlo.

  Reply
 3. svedeok

  Sram te bilo Pavloviću. Misliš da s ezaboravilo kao si i na koji način stigao u to javno preduzeće, kkao si i nakoji način manipulisao radom Skupštine grada sa posicije sekretara. zaboravio siu kao ste se ti i tvoje kolege odbornici, poebno Mila Grujičić, zaposlili u javnim predeuzećima, kkao ste s eponašali prema novinarkama u sali i van.
  Sram vas bilo.
  Istina uvek izađe na videlo.
  Yamilsite radikal Miže MRakovića sada postaje moralni odbornik koalicije SPS-JS, takozvani gopsodin Popović
  Bruka i sramota

  Reply
 4. Vesna

  Bitno je da je ona sebe obezbedila. Iz službenog auta ne izlazi, telefon četvoromesečna plata radnika, a projekte koje ona nije realizovala prisvaja kao svoje!

  Reply
 5. K2

  Može li neko da navede jednu pozitivnu stvar koju je nova stara direktorka uradila na korist građana a ne na svoju ličnu korist???

  Reply
 6. Neša

  Voćkica je okupila ekipu ljudi oko sebe i isključivo se bave tračarenjem i ko je šta rekao u firmi, uostalom izađite na ulicu i po naseljima pa vidite kakvi su kontejneri u ulazi.

  Reply
 7. Dule

  Ne bih se složio sa Đolom da je stanje bilo mnogo bolje, bar u mom naselju, ali generalno Jelena je bila direktor za Kseniju.

  Reply
 8. Narod pamti

  Da vidite kako bi grad bio lep i sav super Pavlovicu da je u vlasti, posto mu kad je u vlasti nista ne smeta i zaboravlja te periode, kao da vreme nije postojalo pre nego su otisli u opoziciju, ali narod pamti.

  Reply
 9. Sps prop'o

  Ala vas je Slavica ispreskakala svaka joj cast. Socijalisti se ponasaju kao da nisu decenijama bili u vlasti i kao da ni za sta nisu odgovorni.

  Reply
 10. Joviša

  O kojoj mi higijeni da pričamo kada je posklanjala sve kontejnere iz prigradskih naselja! Ima li ko u onoj opštini da je opameti?

  Reply
 11. Zorica

  Ne treba tražiti krivca u drugima, ne prlja Vidrak, prljaju ljudi. Ako se gušite u smeću, treba da znate da se u svom smeću gušite.

  Reply
 12. Pitam za druga

  Ko sledeci ide iz koalicije sps-js, ko vas sledeci napuste, jsr ste takvi kakvi ste i od vas se bezi?

  Reply
 13. Ko se vatrom igra

  Slavice, znate vrlo dobro ko je finansirao te objave. A uskoro ce i ostali saznati o raznim finansiranjima.

  Reply
 14. Fuj

  Sps je upropastio sve firme po gradu poslednjih decenija i sad se nesto busaju u grudi, nije ih sramota.

  Reply
 15. Đorđe

  I da je sve po zakonu u najmanju ruku nije ispravno jer ona nije korisna za te pare koje prima. Efikasnija bi bila da uzme metlu i počisti krug kad već posao ne zna da organizuje!

  Reply
 16. Valjevac

  Ovi se ne obuvaju u istu pamet, Oni su za nju glasali i Oni snose veći deo odgovornosti. U startu se znalo da žena nema kapacitet da vodi Vidrak. Grad je prljav i neuredan to je tačno, ali Laza je je veća katastrofa i sramota za Grad, ništa bolje On nije mogao da okupi oko sebe osim Bajdenke i Milutinovića, al setite se Klombera koji je ubedljivo najlošiji i najkvarniji čovek a prima 120000 platu .

  Reply
 17. Jovana

  U kakvom stanju je polomljeno kuče koje se nalazi u onom kazamatu, kakvi su uslovi za ostale životinje koje se tamo nalaze i da li je tačno da je azil na poslednjem mestu prioriteta nove direktorke???

  Reply
 18. Filip

  Iako ih ne volim ovaj dvojac je ovaj put u pravu. Na ovakvu krizu i nemaštinu da ona brutalno i bezobrazno podigne sebi platu je dokaz bahatosti bez presedana. Izgleda da onaj Sekula gubi konce u Valjevu. U stvari on njoj toleriše gluposti jer je ona žensko a on dZentlmen😁

  Reply
 19. Jovana P

  Ulice se napokon peru redovno, đubrijere se prazne i po nekoliko puta na dan, sve daleko bolje funkcioniše. Da prevedem šta ovaj opoziciono-koalicioni dvojac kaže: nema više naših jagnjećih brigada da sisaju gradsku sisu, pa smo mnogo tužni..

  Reply
  1. Маре

   Е Јована овде се прича о Ваљеву не о неком другом граду, вероватно си нешто помешала.

   Reply
 20. Ana

  A što da ne podigne kad joj se može, ti sebi ne bi povećao jel? Ksenija najbolja si a oni neka se podave u travi ako im toliko smeta. Uzmite pa pokosite!

  Reply
  1. Марк

   Тако је Ана народ треба да плаћа директоре а не услуге уређења града.

   Reply
 21. Меркс

  Ко треба да покупи сено по Колубари 2, пошто је трава била метар висине и нико је није покупио.

  Reply
 22. Ana

  Vidraku fali najmanje oko 80 ljudi.Zelenilo,Ciscenje ulica ,Iznosenje smeca,Parking itd…Zadnji koji su primljeni preko SNSa su po kancelarijama.Grad mora dodatno da izdvoji pare za Vidrak i da zaposle nove ljude.Ne moze 10 staraca sa prosekom od 55 godina da cisti grad i da smeni aktuelnu direktorku.

  Reply
 23. viljušk@r

  viljuškar je zalutala na mestu direktora. Ja znam da je svima neki životni san da se popnete na vrh, evo ona je dosanjala,popela se na vrh preduzeća, nema dalje, ali ono što će ostati iza nje kada je smene je njen rad. A šta je to uradila za godinu dana? Kada bi je danas smenili pamtili bi je po:
  – što je podigla tu famoznu platu sebi
  – uklonila kontejnere iz prigradskih sredina
  – kupila službeni telefon i broj o trošku firme
  – napravila nikad veći razdor u kolektivu
  – ….

  Reply
 24. Nušić

  Realno, od vremena kada je Slobodan Pavlović Sirće bio direktor Vidraka, stanje u tom preduzeću i higijeni našeg grada je sve gore. Svi direktori nkon njega ne uspevaju da rade svoj posao kako treba,

  Reply
  1. Slavica

   Sirćeta i Radojicu osiguranik da vode javna.preduzeća. Da Vam bude lepo sa njima. Niste Vi za bolje od Radojičić i Sirćeta.

   Reply
 25. Crveni

  Bravo!! Najveca greska Sps je i bila sto je ulazila u koaliciju sa ovim nepismenjacima.Dok su bili direktori iz Sps stanje je bilo mnogo bolje. Pogotovu Vidrak i Vodovod ovo sad je sramota!!

  Reply
 26. Dragance

  Sve ovo sto se desava je dobro za Sps da se precisti od nesposobnih kadrova koji prelaze u SNS i samim tim ce napraviti cistu i zdravu sredinu . SNS je skupio otpad iz svih stranka a iz Sps i najvise i hvala im na tome . Zato ne treba da cudi ovakvo stanje u gradu.

  Reply
 27. feliks

  E moj Pavlovicu dok smo ti govorili nisi hteo da slusas zato su nam stranku mnogi i napustili. Vrati stari sjaj nasem SPS ali to sa ovim nazadnjacima tesko da ces uspeti. Valjevo je grad SPS dozvolili ste da ga ovi upropaste .

  Reply
 28. nemanja

  Pa naravno da je Popović osuo po vidraku jer jedino tako može da unapredi цензурисано koja za svoj nikakav posao ( namešteno mesto) prima 70.000 platu, to bi bilo zanimljivo da kaže šta mu to cenzurisano radi u Vidraku koga toliko proziva. Pitaj Pope radnike koga god da sretneš znaju ljudi ne sekiraj se, vrlo dobro znaju. Znaju Pope i to da eto jedino ta plata od 100.000 din bi je pasovala kao zamenik direktora.

  Reply
 29. Goran Markovic

  Ovde ja necu da branim bilo bilo jednu iliu drugu stranu, ali moram da vas podsetim da su predhodni direktori ostavili pustos u JKPVidrak koji su bar za sada ostali nekaznjeni i nastavili da rade u JKP Vidrako kao sto je Jelena Kalt koja ima puno podnetih krivicnih prijava protiv nje i ne zaboravimo onu gde eto dobi OPORTUNITE i neke male troskove da plati.Setimo se koliko je JKPVidrak dobio novca od grada kada je bahati gvozdenovic bio gradonacelnik i gde je taj novac ,?Sse sumnjivih jos aktivnih istraga oko nabavki, projekta sto je u nasem Valjevu i vrabcima poznato kako to funkcionise sto je po mojim sumnjama kriminal u velikom usponu.Mogu se sloziti sa nekim delovima Pavlovica i Popovica ali u nekim i ne.Tacno je da su mnogi zaposleni po mojim saznanjima , kako kazete kancelarijskim poslovima gde je predhodna direktorka { nazalost} dozvolila da zaposlenima na odredjeno ne prekida radni odnos vec da se automatski stekne { tuzbom, dogovorom} predjeu stalni radni odnos pa tako i neki koji su ne zakonito postavljeni za sefa zelenila kao Kudic Vesna koja je i u sukobu interesa { o ovoj ,,sefici,, pisacu i pisacemo kasnije do detalje i porodicno kako se ko zaposlio}.Tacno jer da seza vreme radnog vremena vidjaju radnici { kancelarijski} po obliznjim ugostiteljskim objektima sto je i rezultiralo upisivanjem o dolasku i izlasku sa posla sto je i u mnogim drugim firmama .Setite se ko je kupovao autopmobile i lupao, kao se Klat Jelena bahatila kao i Sladjana Markovic i jos niz promasaja u rukovodjenju i cudo je kako uopste JKP Vidrak funkcioniseZnamo da je budzet za JKP Vidrak smanjen u odnosu na predhodni period sto otezava onaj deo rada koji treba da obavlja JKP Vidrak .Sto se tice plate mislim da ce se smanjiti jer to insisitiraju iz SNS sto mislim da je pohvalno .Pre svega mislim da nije uradjena dobra primo predaja izmedjui Badem i Kalat .ZASTO? Vamedija i Slavica Vujanac su izvrsili dobru analizu od kupovine auta pa redom ,i sramno udaljavanje Slavice Vujanac sa Skupstinskih zasedanja i sve to po nalopgu bajhatog gvozdenovica i tu vama iz SPS zameram zasto niste stali u odbranu novinara gde ste podlegli pritisku ili ono izvrsenje , naredjenje.Ovih dana bice novih primanja u JKP Vidrak sto smatram da nije uredu ali ne primanja radnika vec opet kancelarijska prica i jos uvek stalna produzenja za rad Jeleni Kalat .Dalje grad nije najcistiji ali se bolje odrzava nego sa vecom dodelom novca u predhodnom periodu .Sto se tice razdora u kolektivu koliko je meni poznato iz vise izvora u JKP Vidraku mozda ste u pravu delimicno i to ce biti sve dok po mojim osnovanim sumnjama bude u prici Vesna Kudic {,,sef zelenila} gde se vode neki krivicni postupci upravo vezane za ovu poznatu ,, savetnicu,, koja ima obicaj da se poziva veoma cesto na neka poznanstva u SNS .Da li je to tacno ili ne uskoro cemo da vidimo!

  Reply
 30. Vidoje

  Ma Popovu kćer za pomoćnika direktora Vidraka,njega za podpresednika skupštine i sve će biti čisto,lijepo i mirišljavo.Samo tada novinari neće imati posla,otkazaće taj konferencije!I da ovog malog Đokicu pislaće taj u istoriju.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.