Vamediji na Skupštini zabranjeno izveštavanje uživo

imageVamediji na sednici Skupštine zabranjeno pisanje jer se čuje tastatura. Predsednik Skupštine MIlorad Ilić zatražio da se ne piše live. Novinar Vamedie s obzrom da mu je rad zabranjen , napustio sednicu Skupštine.

Odbornik SNS-a Aleksandar Ranković za govornicom održao govor na temu komentarisanja valjevskih novinara iz klupa u kojima sede. U nadahnutom govoru Ranković je izmedju ostalog rekao. „Ja znam da se sada sve radi drugačije od nekog davnog vremena , ali ta tastatura se čuje neprestano. To se zna kako se radi , isprati se pa se ide u redakciju da se piše. Čuje se tastatura. To nas strašno ometa i smeta nam“, rekao je Ranković.
Vidno obradovan predsedavajući Skupštine MIlorad Ilić zatražio je da Vamedia prestane sa pisanjem.

Niko od valjevskih odbornika prisutnih u sali na ovaj zahtev nije reagovao. Muk je na trenutak prekinula odbornica Snežana Spajić koja je predložila da se isključi tastatura pa da se kucanje ne čuje.
Vamedia koristi standardan lap top za izveštavanje sa sednice kome nije uključena nikakva zvučna tastatura već klasična integrisana lap top tastatura.
S obzirom da izveštavanje nije dozvoljeno sa lica mesta Vamedia je napustila skupštinsku salu.
Novinar Vamedie Slavica Savić Vujanac skupštinska dešavanja prati od 1996. godine kada se u program tada Radio Patka čak javljala uživo motorolom i ovakav dogadjaj nikada u skupštinskoj sali nije zabeležen.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.