SPS nema na progon novinara i svojih članova

Shodno činjenici da su se gotovo sve opozicione partije u Valjevu, novinarska udruženja na nivou države oglasila po pitanju progona pojedinih valjevskih novinara , a sa druge strane valjevski SNS nedvosmisleno podržava takav vid rada medija  preko koga se aktuelna vlast obračunava sa novinarima i za to ih i plaćaju, ostalo je za trenutak nepoznato javnosti šta o tome misli valjevski SPS, koalicioni patner naprednjaka. Djordje Milićević u odgovoru na ova pitanja za Vamediu nije osudio skaredne fotografije i napise tvrdeći da SPS ne želi da se meša u uredjivačku politiku medija.

Djordje Milićević

Iako je bilo više nego očito, šta o pisanju portala koje plaća grad Valjevo iz budžeta,  misle odbornici SPS-a glasajući protiv predloga odbornika Ljubomira Radovića da se finansiranje skarednih sadržaja prekine, Vamedia je zatražila zvaničan stav SPS-a o takvom pisanju , uvredama i progonu pojedinih valjevskih novinara od predsednika GO SPS-a i narodnog poslanika Djordja Milićevića. Na pitanje Vamedie da prokomentariše takve skaredne napise i fotografije Milićević kaže: 

„Svako treba da radi svoj posao, političari poslom za koji su preuzeli odgovornost, a mediji informisanjem. Nikada se nismo mešali u uredjivačku politiku bilo kog medija čak ni onda kada je SPS bio izložen na stub srama, nikada nismo reagovali, jer bi se to moglo protumačiti kao pritisak na medije. Takodje nemamo nameru da se mešamo u rad Komisije , koja shodno konkursu  i projektima dodeljuje sredstva iz budžeta, koliko nam je poznato ta sredstva koliko je ko dobio od medija su se godinama menjala, što znači da Komisija ima odredjene kriterijume, čime mi ne želimo opet da se bavimo jer bi se opet moglo protumačiti kao vrsta pritiska. Da li je opozicija iznela neki predlog ili ne to je njihovo legitimno pravo, ali isto tako jako dobro znamo kako je izgledala sloboda medija kada je veci deo upravo te opozicije bio u vlasti. Ta i takva istorija u Srbiji se neće ponoviti. Ako novinari kao i političari osećaju da su na bilo koji način ugroženi, time treba da se bave nadležni organi i institucije“.

Na pitanje novinara Vamedie da li konkretno podržavate takav način rada i da li mislite da je takav način izveštavanja i informisanja Valjevo kao grad zaslužilo Miliićević kaže:

„Ne želimo da se bavimo uredjivačkom politikom bilo kog medija ni u Valjevu ni na nivou Srbije. Nisam ja merodavan da utvrdjujem ko radi od novinara profesionalno svoj posao , a ko ne . Ako bih to činio favorizovao bih jedne naspram drugih, a SPS to neće činiti. Da li postoji nasilje ili ne ? Na to odgovor treba da daju nadležni organi“.

Na konstataciju Vamedie da je progonu izložen i član IO, predsednik OkrO i državni sekretar SPS-a Dragan Jeremić, a da u javnosti SPS nije izneo stav o tome Milićević navodi:

„Mislim da koalicija o takvim stvarima treba da razgovara na koalicionim sastancima što i čini, a ne u javnosti. Ako postoje nesporazumi oni se otklanjaju kroz dijalog nikako drugačije“.

Nadležni organi će izvesno u jednom trenutku izneti stav na osnovu zakona, a sada kada je stav SPS-a po ovim pitanjima jasan, na javnosti je da sudi o tom stavu.

11 comments on “SPS nema na progon novinara i svojih članova

 1. fani

  Zasto ne objavite koliko su para iz budzeta dobijali svi mediji poslednjih osam god.

  Reply
 2. pod lipom

  dali su profesionlni novinari oni koji imaju politicki angazman pod lipom?
  i oni koji govore na tribinama opozicije?
  dani ti novinari treba da izvestavaju ili da ucestvuju u radu opyicuje?
  dali je to profesionalizam?

  Reply
 3. Novinar

  Ovaj je mahrr da priča a da ništa ne kaže,kao i ovaj put.Prosto je ,je li ili nije za progon novinara,sve ostalo je prazna priča

  Reply
 4. milos

  Mogao bi i ovaj Milicevic da pokaze indeks ili skolske drugove sa fakulteta, i on je iz iste kujne Megatrenda da vidimo njegovu akademsku etiku.

  Reply
 5. Obraz

  Što nekažete otvoreno,podržavamo ovo ili osudjujete ,mislim na slike sa pornografskim sadržajem..

  Reply
 6. Skj

  Ovoga kao da je školovao Milovan Marković,premda je i Markpvic bio partijski sekretar u Krušiku, škola Selimira Manojlovića

  Reply
 7. LJOTICEVAC

  Vi ste davno trebali da nestanete sa politicke scene vide se i vasa dela kad ste vladali . Svaki ko bi vas glasao i ponovo dao vam vlast trebalo bi da ispita sopstveni zdrav razum. BANDO CRVENA.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.