Proširenje kapaciteta i nova radna mesta u Auto-Kabelu

„Auto-Kabel“, u kom radi  300 Mioničana, proširiće proizvodne pogone i zaposliti još 300 žitelja Mionice. O unapređenju i proširenju proizvodnje razgovarali su predsednik opštine Mionica Boban Janković i generalni direktor firme „Auto-Kabel“ DOO Mionica Branislav Bugarski. Na sastanku održanom u Kabinetu predsednika opštine precizirano je da će nova investicija u pogone, koja će unaprediti Mionicu, biti završena u naredne tri godine.

-Za opštinu Mionica je jako važna efikasna privreda koja doprinosi blagostanju svih Mioničana i podizanju njihovog životnog standarda. Ovo su odlične vesti za naš napredak, a proširenje ove fabrike će dodatno smanjiti nezaposlenost, povećati prosečnu zaradu i doprineti dinamičnom razvoju Mionice. Svim firmama koje ovde posluju, opština Mionica pruža bezrezervnu podršku kako bi ostvarile što brži razvoj, unapredile svoje poslovanje, postigle veću produktivnost i ekonomičnost. U prilog ovome ide  naša plodonosna saradnja sa kompanijom „Auto-Kabel“ uz koju smo od samog početka njihovog poslovanja u Srbiji-rekao je Janković.

Firma „Auto-Kabel“ se bavi proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto- industrije , a u Mionici posluje od januara 2019. Godine, dok trenutno broji oko 300 radnika. U skladu sa „Programom i planom razvoja  „Auto-Kabel“ DOO Mionica do  2033. Godine“ planirano je da se u naredne tri godine duplira broj zaposlenih.

Nezaposlenost na teritoriji opštine Mionica je u stalnom padu, dok je broj zaposlenih u poslednjih deset godina, od 2010. godine značajno povećan. Najveći skok registrovanog broja zaposlenih zabeležen je u periodu od 2016. Do 2018. godine kada je broj zaposlenih povećan za skoro 800 lica (sa 2.658 zaposlenih na 3.421 zaposleno lice).

Mionica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.