Akcija obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine

Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine danas u parku na Jadru od 09-12 časova JKP“Vidrak“Valjevo u saradnji sa JKP“Vodovod Valjevo“,Turističkom organizacijom Valjevo, JKP „Toplana Valjevo“ i Udruženjem „Ars nova“,Valjevo, a uz podršku grada Valjeva organizovaće edukaciju koja imaja za cilj promenu ekološke svesti stanovništva u pravcu odgovornijeg ponašanja prema svom okruženju.

Na ovaj način skreće se pažnja na posledice pojedinih ljudskih aktivnosti koje ugrožavaju život na planeti, kao što su zagađivanje vazduha, voda, uništavanje šuma i sl.

Pozivamo roditelje da dovedu svoje mališane i zajedno obeležimo ovaj značajan datum. Za naše najmlađe su obezbeđeni simbolični pokloni i slatkiši.

Učeći o ekologiji i o zaštiti životne sredine mališani stiču navike koje će primenjivati do kraja života. Ako se deca od malih nogu nauče da poštuju i brinu o svetu u kome živimo, oni će doprineti da se taj svet sačuva i za buduće generacije. Drugim rečima, zalagaće se za zaštitu prirode.

2 comments on “Akcija obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine

  1. Valjevac

    Čime se Oni bave …..? Obično su neznanci pozeri, da zadovolje svoje sujete. Jeftina reklama ja jeftine ljude. Grad nikad nije bio prljavih neuredniji, trava nepokošena цензурисано. Jel ovo Valjevo zaslužuje, ima li Valjevaca u Valjevu?

    Reply
  2. Predrag Savić

    Da li se neko setio da pozove predstavnika HK „Krušik“, pojedinačno najvećeg zagadjivača vazduha u Valjevu?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.