Ne biraj falš, upiši se u muzičku!

Valjevska muzička škola i ove godine,  tradicionalno u junu mesecu,  otvara vrata za nove prvake  koji  će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2021/2022. godini.

Ove godine, MŠ „Živorad Grbić“ raspisuje konkurs za prijem ukupno 107 učenika u  prvi razred  osnovne muzičke škole i to:

75 učenika – Matična škola Valjevo

16 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Mionica

16 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Lajkovac

Sva deca uzrasta od 9 godina i mlađi,  mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta.

Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klarinet, saksofon i truba

Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek srpsko tradicionalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji,  a za solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

U junu mesecu, valjevska muzička škola će organizovati i prijemni ispit za upis u pripremni razred  osnovne muzičke škole,  a u školskoj 2021/2022. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 60 „pripremnjaka“ uzrasta 8 godina i mladji i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu.

 „ MŠ  „Živorad Grbić“ je škola koja je i pored činjenice da nije „obavezna“ ,  a da ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, ipak vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete koji nisu mali,   i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana  u Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu. ’’  izjavljuje direktorka valjevske muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.   „Ono što ovogodišnji prijemni ispit razlikuje od onih prethodnih,  jeste činjenica da zbog vanredne situacije, ove godine nismo bili u mogućnosti da realizujemo koncertnu promotivnu kampanju škole koja predviđa direktan kontakt sa potencijalnim budućim đacima, mogućnost da uživo čuju i upoznaju  instrumente koji se uče u našoj školi i čuju priču o svemu onome što čini život naše institucije. Već drugo proleće to na žalost,  nije moguće, ali,  zahvaljući internet eri u kojoj  živimo, MŠ „Živorad Grbić“ će tokom maja realizovati  promo kampanju osnovne muzičke škole na fb i instagram stranici škole, Sajtu škole i u valjevskim medijima. Takođe, ove godine, svi zainteresovani za osnovno muzičko školovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 24. maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole (www.muzika.edu.rs),  na kome mogu pronaći i sve  informacije vezane za osnovno muzičko obrazovanje i proceduru upisa u osnovnu muzičku školu . Sam prijemni ispit za upis u osnovnu muzičku školu  i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu,  u  periodu od 7. do 14. juna.

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje,  pripreme jednu dečiju pesmicu, a oni malo stariji koji sebe vide na odseku pevanja, pesmu po slobodnom izboru.  Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla  muzika.valjevo@gmail.com“, tvrdi Suzana Radovanović Perić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.