Veliki Milošev uspeh na onlajn takmičenju Cloud Skill Cup

Student DLS studija valjevskog Odseka Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija Miloš Lazić ostvario je odlične rezultate na državnom takmičenju u oblasti internet tehnologija, osvojivši jedno prvo i treće, odnosno, dva druga mesta u specifičnim kategorijama.

Reč je o onlajn takmičenju pod nazivom Cloud Skill Cup I, pod pokroviteljstvom C3 Cloud Skills Virtual Tour-Serbia-LLPA i Semos Education. Takmičenje je bilo otvoreno samo za učesnike prethodno organizovanog stručnog seminara, svaki od ponuđenih modula je imao određeni broj učesnika, a naš student se takmičio u Cloud Development i Developer kategoriji.

Ideja da se prijavi za ovo takmičenje, kako kaže, potekla je od profesora dr Đorđa Petrovića, koji je svim studentima sa smera Poslovna informatika poslao link sa informacijama o učešću na seminaru. Posle dva dana praćenja seminara na kojem su predavači bili eksperti iz različiih oblasti informacionih tehnologija, Miloš je odlučio da testira sebe i svoje znanje u tim oblastima.

“Takmičenje je bilo na državnom nivou Republike Srbije gde će učesnici koji su ostvarili prvo mesto u nekoj od oblasti imati čast da predstavljaju našu zemlju na Svetskom kupu. Već prvog dana ja sam ostvario prvo mesto u Cloud Development kategoriji i drugo mesto u Developer kategoriji. Do kraja takmičenja osvojio sam treće mesto u Cloud kategoriji, a drugo mesto u Developer kategoriji. Lično sam prezadovoljan rezultatima, jer su učestvovali ljudi iz mnogih IT kompanija sa ogromnim iskustvom i praktičnim radom”, kaže Miloš.

“Sama Akademija i njen stručni kadar je zaista dosta doprineo mom razvoju ka sferi Internet tehnologija. Profesori dr Đorđe Petrović  i Branko Ćebić su doprineli mom dodatnom ličnom interesovanju za ove veštine. Morate sami da nalazite rešenja kroz zadatke koje dobijate i nikada ne treba da se predate bez obzira na jaku konkurenciju”, zaključuje Miloš Lazić.

1 comment on “Veliki Milošev uspeh na onlajn takmičenju Cloud Skill Cup

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.