Vučić: Slede ogromna ulaganja u Valjevo i Divčibare

Obilazeći radove na brzim trakama predsednik Srbije Aleksandar Vučić za Valjevo najavio velike investicije . „Gasifikacija, investitori , fabrike za preradu otpadnih voda, rekonstrukcija bolnice i ulaganje u Divčibare su projekti koji očekuju Valjevo u narednih godinu , dve, tri“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije najavio je danas najpre gasifikaciju Valjeva: „ Sve ono što decenijama u Valjevo nije ulagano biće uradjeno u narednih godinu, dve, tri. Govorim o strateškim stvarima, dovodjenju gasa, centralnog gasovoda od Orlovače do Valjeva što je oko 29 miliona evra. Onda tu je snabdevanje valjevskih naselja gasom je po projektu 14,3 miliona evra i kada tu uračuate sprovodjenje gasa do industrijske zone to je 45 miliona evra samo za ovu investiciju“, rekao je Vučić.

U narednom periodu država će po rečima predsednika uložiti sredstva u kanalizacionu mrežu i izgradnju tri prečistača od kojih će jedan biti lokacijski izgradjen u Divcima. „To je jedan potpuno novi standard , to je kao d aod jedne zaostale zemlje postajete nešto poput Švajcarske i Austrije . Na sve to uz ovu novu halu koju ćemo da gradimo uskoro , završiće se projekat za Opštu bolnicu Valjevo nakon čega ćemo moći tu drugu fazu rekonstrukcije bolnice da uradimo , što je opet izmedju 10 i 12 miliona evra. Govorimo o ogromnim investicijama i novcu koje će država da uloži u valjevski i kolubarski kraj“, rekao je Vučić.

On je posebno naglasio značaj autoputa i brzih traka koji su bili osnov za dovodjenje investitora u Valjevo. „ Mi ćemo za 15 do 2 dana ukoliko Kovid to dozvoli potpisati prvi sporazum o izgradnji fabrike u Valjevu. Jedne veoma važne i cenjene nemačke kompanije i da će prosečna plata, neto plata biti oko 1000 evra. Zaista sam zadovoljan i srećan zbog toga i zato se nadam drugoj velikoj fabrici , mislim da su blizu da donesu tu odluku , ja ima i dalje zabranu da o tome govorim , ali se nadam će za mesec dana kada ovo budemo potpisivali moći i o tome da govorimo . To su velike stvari za Valjevo“, rekao je Aleksandar Vučić.

Govoreći o putnoj infrastrukturi on je takodje najavio i skori početak radova za 15 dana na putu Krčmar – Divčibare,  pri čemu je naglasio da sve što je ranije najavljeno za Divčibare i dalje jeste zadatak i cilj Vlade . Medju tim projektima vezanim za ovu planinu su infrastruktura , kanalizacija,  vodovod i elektrifikacija . „Reč je o ogromnom ulaganju za Divčibare . Radimo gasifikaciju za Divčibare , fabriku za prečišćavanje otpadnih voda , samo ova deonica puta je 3,5 miliona evra i to je deonica duga oko 12 km. Tokom leta radovi na Divčibarama već počinju. Ja mislim da su to sjajne vesti i za Valjevo i Divibare . Sedamdeset godina se toliko nije uagao ni u Zlatibor ni u Kopaonik koliko mi nameravamo da uložimo u Divčibare“, rekao je Vučić.

20 comments on “Vučić: Slede ogromna ulaganja u Valjevo i Divčibare

 1. Sima

  Velika ulaganja najzad stižu u Valjevo i što je nahbažnike rešiće se svi problemi od infrastrukturnih, radna mesta i zaštita životne sredine.

  Reply
 2. Vucic je kralj

  Kad sam cuo jutros na Pinku sta ce sve da se ulozi u Valjevo, sav sam utrnuo. Nema sta, najbolji je.

  Reply
 3. Milan NN

  Svaki covek koji je u mozak zdrav mora da se slozi da su ovo velike stvari za Valjevo.

  Reply
 4. Ja sam ok

  Sta god sad radi za Valjevo, to je za toliko vise, nego sto su demokrate za nas uradile.

  Reply
 5. E tako

  Da nije ovog Vucica nas bi ovde propali Djilasovci i kojekakva bulumenta ojadila i pojeli bi nam sav stocni fond!

  Reply
  1. Dušan

   Za 9 godina na vlasti ni jedno radno mesto od države. Put bar 2 puta skuplji od onih u brdovitoj Hrvatskoj u Gorskom kotaru. Gasovod 50% skuplji, videti cenu cevi, kasni 20 godina u odnosu na komšiluk. Ali narod u većini ne zna da računa, pa nije ni čudo da naseda na obećanja.

   Reply
 6. Profesor

  Moze jedna investicija Predsednice u vas lokalni valjevski odbor naprednjaka ? Da se raspise tender i izabere najpovilniji ponudzac,treba da se ocisti ova grupa nesposobnih i nekompetentnih likova koji se evo vec 9 godina praksaju na nasim grbacama !

  Reply
 7. sin anarhije

  Ludilo , brateeee …. ko god ima vrtacu na Maljenu , turaj u oglas i ne daj ispod hiljadarke po aru ….

  Reply
 8. Auh!

  Ljudi moji, ume li jedan, ali samo jedan, bot da sastavi smislenu recenicu??! Ceo komentar je vec misaona imenica!

  Reply
  1. sin anarhije

   Botovima se tekst sastavlja u stranci , oni su podmladak koji to prezentuje kao obavezu , svaka sekta funkcionise po istom principu ….

   Reply
 9. RzaVa

  Covek je fabrika obecanja,10 ozbiljnih novinara ne mogu da isprate sta je sve mlatnuo,pa da ga propitaju nakon par godina gde su investicije.

  Reply
 10. Sladjana

  Da li vi mislite da se gasifikacija sprovodi tamo brzo?Pa gasovod jo’s nije dosao do Valjeva,treba prekopati ceo gradResite zagadjenje vazduha pod hitno👻☠️😤
  Nema tu vremena da se ceka🤦Sto se tice dovodjenja Nemackoj firmi zasto je to tajna?
  Sta se desava sa fabrikom litijuma koja bas slucajno I’ma sediste u Divcima gore pomenutim😤☠️🤦Gerontoloski centar da ne nude smestaj za bogate 700e?Obecanja su lepa a realnost razocaravajucs😱😷

  Reply
 11. sin anarhije

  Nikada se srbin nece nauciti sta su politicari , jedno misle , drugo pricaju , trece rade …. bave se investicijama od kojih samo drzava ima zaradu , a u isto vreme ce ocistiti Krusik od viska koji je bio vise nego ocigledan …. ljudima mozes prodati bas svaku pricu , pa zato npr imamo puno njih koji su tokom voznje SAMI U SVOJIM KOLIMA i nose masku , a onda dodju SVOJOJ KUCI i istu skinu …. po tome se najbolje vidi kako je lako manipulisati nasim narodom na brdovitom balkanu ….

  Reply
 12. Adam

  Velike investicije u Valjevu poput čarapane Valy i Gorenja desile su se u Valjevu pre 2012e godine. KO JE SMETAO 9 GODINA DA VALJEVO NE DOBIJE NI JEDNU ZNAČAJNU INVESTICIJU??? KO JE DOSAD BRANIO DA SE INVESTIRA?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.