Borci se obratili predsedniku Srbije

Udruženje boraca uputilo je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa zahtevom za hitnim sastankom , a u vezi dogovorenih obaveza države prema borcima koje nisu ispunjene. U protivnom borci najavljuju štrajk gladju. Pismo boraca preenosimo u celosti:

“Valjevo, Kuršumlija,
Ponedeljak, 01.03.2021. godine,

Zahtev poslan na dole navedene adrese nećemo više da čekamo:

Republika Srbija
Predsedniku Republike Srbije
Aleksandru Vučiću
Predsednici Vlade Republike Srbije
Ani Brnabić

Poštovani,

Molimo za hitan sastanak u vezi dogovorenog, započetog a neostvarenog i realizovanog i to:

1) utvrđivanje načina konačne isplate ratnih dnevnica,

2) promena Zakona o borcu i utvrđivanje prava za borački dodatak i boračke penzije za sve borce,

3) osnivanje kancelarije za boračka pitanja pri Vladi Srbije,

4) izrada centralnog Spomen oboležja u Beogradu,

5) konačni obračun u skladu sa Zakonom sa građevinskom mafijom u Srbiji koju štite tužilaštva čak i kada ne urade objekat u skladu sa projektom i dozvolom, prevare kupce građane-borce i neplate porez na prodaju stanova

7) ostalo

8) ostavka predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić zbog nerealizacije prihvaćenih zahteva i obećanja da će se isti rešiti.

Očekujemo prijem na razgovor do 15. Marta 2021 godine.

Posle 15. Marta bićemo prinuđeni i jedino što nam ostaje da ostvarimo prava u skladu sa Ustavom Srbije poštujući sve Zakone Republike Srbije a to je demokratski radikalni štrajk glađu ispred Predsedništva Republike Srbije u šatorima do ispunjenja svih naših zakonitih zahteva.

Molimo Vas da nas ne upućujete na Ministarstvo za boračka pitanja i Ministra Prof. dr Dariju Kisić Tepavčević iz razloga što su sve tačke koje su postavljenje bile predmet razgovora, pregovora i dogovora sa Vama.

S’ poštovanjem!

Udruženje boraca Gvozdeni puk Srbije
Predsednik,
Dejan Marković Milošević
Kuršumlija
Generalni sekretar
Bradić Ljubomir
Valjevo”

1 comment on “Borci se obratili predsedniku Srbije

  1. Istina

    Ne znamo koliko boraca ima na spisku te organizacije?
    Oseććaj javnosti je takav da kada vam treba da zadovoljite neke svoje lične interese, mislim na funkcionere te organizacije, vi se kao pobunite. Dokaz su bili i poslednji protesti u Valjevu. Bili ste prisutni dok se niste nagodili sa Gvozdenovićem. To je trajalo samo nekoliko dana i sad ponovo zahtevi. Postavlja se pitanje do kada zahtevi, zašto jednom do sada niste išli do kraja ispunjenja zahteva? Za koga treba kancelarija pored toliko ministarstava i toliko državnih agencija…? Bojim se da obični borci nemaju ništa od toga???
    Kada jednom krenete, nema hoću neću, nego se ide do kraja, a ne tako periodično. Zašto ne animirate i sve ostale poštene građane u protestu koji moraju da prepoznaju da to nisu interesi pojedinaca?
    A, najžalosnije je što ste džaba ratovali, a nikada niste tražili odgovornost za nikoga ko vas je mobilisao i terao u suludi rat?!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.