Mionica kod Vlade Srbije konkurisala sa 37 projekata

Mi nastojimo da obezbedimo novac za realizaciju što više prioritetnih projekata, kako bi naši Mioničani živeli što bolje, i kako bismo deci Mionice obezbedili bolju budućnost – kaže predsednik opštine Boban Janković.

Opština Mionica učestvuje s 37 projekata, vrednih preko 350 miliona dinara, na konkursima koje su na osnovu odluke Vlade Srbije raspisala nadležna ministarstva i Kancelarija za javna ulaganja. Do sada je prihvaćeno i odobreno više od polovine predloženih investicija. Očekuje se da će republika pružiti pomoć u svih 37 planiranih ulaganja. Predsednik opštine Mionica, Boban Janković analizirao je sa saradnicima odobrene i predate projekte radi definisanja rokova i prioriteta u njihovoj relizaciji, kao i o projektima koji će biti predati u narednom periodu.

– Mionica jeste mala opština, ali ne krijemo da imamo velike ambicije. Mi nastojimo da obezbedimo novac za realizaciju što više prioritetnih projekata, kako bi naši Mioničani živeli što bolje, i kako bismo deci Mionice obezbedili bolju budućnost. Naša budžetska sredstva su ograničena, i zato nismo sedeli skrštenih ruku. Tražili smo podršku za projekte od značaja za našu lokalnu samoupravu. Izuzetno sam zahvalan Vladi Srbije, Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima i nadležnim ministarstvima koja podržavaju naše planove i pomažu njihovu realizaciju. Svi projekti, koje smo do sada predali, i s kojima ćemo konkurisati u budućnosti usmereni su na drastično unapređenje kvaliteta života svakog stanovnika Mionice – rekao je nakon sastanka Janković.

Najveći broj projekata odnosi se na unapređenje i razvoj vodovodne i kanalizacione mreže, izgradnju puteva, rekonstrukciju škola i razvoj kulture.

– Mi moramo da radimo. Svakog dana. Novac koji dobijemo sa republičkog nivoa biće značajna podrška našem opštinskom budžetu, koji već četvrtu godinu zaredom ima investicioni i razvojni karakter – rekao je Janković.

Mionica

3 comments on “Mionica kod Vlade Srbije konkurisala sa 37 projekata

 1. Anita

  Bravo za predsednika opštine Mionica. Trebalo bi i Valjevci da se ugledaju na njega i da ih bude sramota koliko su nesposobni i alavi. Čovek je primer da nije bitno iz koje si stranke već koliko želiš da uradiš nešto za svoj grad i građane. Ovi naši su bruka!

  Reply
 2. Анонимни

  Kada ce biti reseno kliziste u Banji vrujci popadic koje je obecano pre tri godine.

  Reply
 3. Анонимни

  Baja Vrujci bez kanalizacije nije banja
  Sramota da se 30 godina ništa nije uradilo…one staze pored Toplice koje je Tito izgradi propale,potok Jarevac molimo da ga očiste godinu dana…nijedan dinar od poreza koji plaćaju vikendaši nije vraćen u banju.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.