Lokalni front:Ćutanje je zlat(n)o

Lokalni front Valjevo izdao je saopštenje za javnost u kom se osvrće na činjenicu da je još pre tri godine pokrenuto pitanje bilborda u centru grada I odgovor još uvek nije dobijen. Pomenuto Saopštenje prenosimo u celosti:

“Pre tačno tri godine u centru našeg grada postavljen je svetleći reklamni bilbord. Postavio ga je izvesni Obrenovački investitor. To nije vest, na žalost. Vest je da ni nakon tri godine nema odgovora na pitanje  – Ko ga je postavio, a potom i ostavio, bez i jednog zvaničnog dokumenta gradskih inspekcijskih službi? 

Podsećanja radi, Lokalni Front Valjevo je, samo mesec dana nakon što je bilbord zasvetleo, na opštu radost svekolikog građanstva koje niko ništa ne pita, započeo čitav niz radnji kako bi u ime tog istog građanstva kojima svi polažemo račune tražio smislene odgovore. Redom smo:

 1. 19. marta 2018. godine podneli komunalnoj inspekciji pismenu prijavu o bespravno podignutom objektu, kao i zahtev za njegovim uklanjanjem;
 1. 24. jula 2018. godine pisali rukovodiocu Odeljenja za inspekcijske službe, postavili nekoliko pitanja na ovu temu i zahtevali odgovor;
 1. 10. avgusta 2018. godine dobili sledeći, lakonski odgovor: „Objekat je bio predmet inspekcijskog nadzora. Investitor je još 27. aprila (dva meseca nakon postavljanja bilborda, prim. aut.) dobio odobrenje za postavljanje (sada nekakvog) reklamnog panoa, pa se potom (čak) žalio na takvo odobrenje. Postupak po žalbi vodi se pred nadležnim odeljenjem, po čijem okončanju će inspekcija preduzeti odgovarajuće radnje, a o čemu ćete biti naknadno obavešteni.” Naknadno obaveštenje, pogađate, nije nikada stiglo;
 1. Istim dopisom rukovodiocu odeljenja za inspekcijske poslove postavili direktno pitanje: Da li ste tokom ovog postupka uočili eventualne prekršaje iz člana 53 stav 1, tačke 1 i 2 Zakona o inspekcijskom nadzoru? Da pojasnimo, radi se o posebnim slučajevima odgovornosti službenih lica, kakav je, na primer, slučaj da inspektor ne preduzme mere ili radnje za koje je ovlašćen, ili ako ne pokrene postupak utvrđen zakonom, a bio je dužan da to učini.
 2. Tokom naredne dve godine, 2019. i 2020, ponavljali svoje legitimne i argumentovane zahteve.    

Sitnica? U poplavi bezakonja u koje je Valjevo potonulo, gde niko ne odgovora za korupciju u javnim nabavkama, gde se pare građana arče na besmislene projekte i oprost poreskih dugova partijskim prijateljima, na finansiranje fantomskih medija i funkcionersku kampanju, vi ste zapeli za ovaj jadni displej na „Centralu“! E pa, nije sitnica.

Obaveza inspektora bila je da naloži da se bespravno podignuti objekt ukloni. On to nije učinio. Obaveza njegovog rukovodioca bila je da ga zbog toga pozove na odgovornost. Ni ovaj službenik nije učinio ono što mu nalažu zakon i njegova radna, pa i moralna obaveza.

Obaveza Lokalnog Fronta Valjevo je bila, jeste i biće da u ime onih koji zaslužuju odgovore, a koji podržavaju, pa čak i onih koji ne podržavaju naše napore za bolje i pravednije društvo, građana ovog grada, uvek i iznova ispunjavamo svoju dužnost – zahtevamo pravdu, pravo i poštovanje zakona

Prošle su tri godine.

Onima koji očigledno ne shvataju upućujemo, na još jednu godišnjicu zlatnog ćutanja, poruku – nećemo odustati.

Srećan nam svima Dan državnosti Srbije, zemlje koju svi toliko volimo!”

3 comments on “Lokalni front:Ćutanje je zlat(n)o

 1. Maja

  Svaka čast na upornosti i istrajnosti ali niste sposobni da očuvate ni sopstvenu organizaciju. Dozvolili ste da vam narkomani i šizofrenici rasture organizaciju i prođete na izborima mnogo lošije nego što je iko mogao pretpostaviti. Bez značajnog broja mandata ne možete ništa uraditi za naš grad.

  Reply
 2. Tom Ford

  Lokalni Front se nikada nije podelio. Otisli su neki da za sitne novce kraljevacke, vrse merenje zagadjenja. Druge je Ozna (koja ih je drzala po fiokama) namontirala, da bi LF imao sto manje glasova na lokalu. Klasika vec vidjena… I to sav posten narod u gradu zna. Sve ide po planu. Svako radi svoj posao. Ponovo cu glasati za Lokalni Front.

  Reply
 3. Solunac

  Sve što se u Frontu desilo je u suštini tužno, ali više nije važno. I mnogo veće organizacije su doživele slične stvari, a jasno je da je ovde spoljni faktor odigrao glavnu ulogu. Podrška za Lokalni Front. Sad im je potrebna.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.