Bahati vozači našli mesto ispred Centra za kulturu

U Valjevu postoji više od 2000 parking mesta. Ipak mnogi se I dalje parkiraju tamo gde to nije dozvoljeno.

Uporedo sa informacijom o održavanju prve sednice Skupštine novog saziva valjevski mediji preneli su vest I o tome da su se odbornici parkirali na behaton ploče kod Centra za kulturu , što nije dozvoljeno. Situacija je ponovljena I za drugu sednicu da bi potom odbornici u većini odustali od parkiranja na ovom prostoru.

Ipak u toku prethodnih dana na platou ipred Centra bio je vidljiv veći broj parkiranih automobila iako nije bila održavana sednica Skupštine. Dakle, nisu se parkirali odbornici koji su došli na sednicu.

Medju brojnim automobilima bio je vidljiv samo jedan automobil beogradskih registarskih oznaka dok su svi ostali imali valjevske tablice.

Bahati vozači išli su toliko daleko da su se parkirali uz novogodišnje ukrase. Pešački prolaz kod samog Centra bio je takodje zakrčen automobilima.

Shodno ovoj slici koja na žalost nije retka u poslednje vreme, jasno je da neki smatraju da se na ovom mestu može parkirati. Ipak to nije baš tako niti je dozvoljeno. Najpre jer se radi o pešačkom delu, potom plato je popločan behaton pločama koje od težine automobile pucaju, a istovremeno nisu otporne ni na so koju automobili u zimskim mesecima mogu sa sobom doneti sa kolovoza.

U datoj situaciji komunalne policije nije bilo u blizini, a sudeći po tome gde su se sve ljudi parkirali izgleda da dugo nisu prolazili tim delom pa je preovladalo mišljenje da im se zbog takvog parkiranja ne može ništa.

Shodno novonastaloj situaciji koja preti da postane redovna možda ne bi bilo loše da grad preduzme nešto po ovom pitanju , za početak postavljanjem stubića, kugli ili pak rampe kojima bi se ulazak na plato sprečio. Sasvim sigurno postavljanje stubića koštalo bi manje nego zamena behaton ploča na platou. 

8 comments on “Bahati vozači našli mesto ispred Centra za kulturu

 1. Obavesteni

  Verovavtnosu to auti onih koji znaju da nece biti kažnjeni. A komunalna i policija ne zele da vide! Jer tu je napravljeno nekoliko prekršaja. Mogle bi se skupiti lepe pare za budžet grada. Naravno kada bi neko smeo da ih kazni!

  Reply
 2. Valjevac

  Nisu Oni-vozaci bahati. Bahati su komunalni policajci koji svoj posao nerade a primaju platu, njih treba kaznjavati.

  Reply
 3. мр Предраг М.Вулетић

  Слобода је чинити добро из страха од последица.Овде се паркирају испред Црнтра за културу када је заседање скупштине града ,а ми станари трпимо сваки дан бахатост возача,свађе,некад и туче ипред наших прозора које није пријатно ни отварати не само због издувних гасова стотина возила,а како је тек дечици из обданишта чије се двориште наслања на *паркинг*.И све ово само зато што се накадашњи председник ИО СО Ваљево сетио да свом пајташу да на десет година простор између обданишта и стамбених зграда уз симболичну месечну накнаду ,уз услов да тај простор асфалтира и направи приватни паркинг.Наравно , тај није ништа асфалтирао, посечено је неколико стабала али се *паркинг* наплаћивао, иако никад није добио употребну дозволу .Тада је почео пакао нас станара и дечице из обданишта чију грају чујем док ово пишем.А то траје и даље,јер је битно узети новац ,кога брига за потомство и за здраву животну средину.

  Reply
  1. Seljak

   Vratise u selo,dobiosi od države stan u centru..A sada ti smeta sve,samo kukaš i kometarišeš,stigle godine..

   Reply
   1. мр Предраг М.Вулетић

    Запто ви који сте ти, мени који сам ви, кажете ти.

    Reply
 4. sin anarhije

  Kad ste vec dr mr, sto niste na vreme smisljali da se selite iz centra , sad vam ostaje da prodate stan i uzivate negde u kuci na obodu kao gomila nas … slusas pticice i uvece cvrcke a centar 5 minuta kolima …. u centar se doselilo sve ono sto ne moze nogama ni do prodavnice jer su velike razdaljine bile u rodnim selima ….

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.